Accident MORTAL pe un şantier naval administrat de Samsung: Şase muncitori au murit şi peste 20 sunt răniţi

Şase persoane au fost ucise iar alte peste 20 rănite, după ce o macara s-a prăbuşit pe un şantier naval sud-coreean administrat de Samsung, potrivit agenţiei Yonhap, scrie BBC News.

02 mai 2017, 09:53
Accident MORTAL pe un şantier naval administrat de Samsung: Şase muncitori au murit şi peste 20 sunt răniţi

Salvatori căutau eventuale persoane prinse sub macara după acest incident care a avut loc luni la Geoje, lângă Busan. Victimele ar fi muncitori de la firme subcontractante ale constructorului de nave Samsung Heavy Industries.

Incidentul i-a şocat pe sud-coreeni, în contextul în care în ţară rata accidentelor industriale este scăzută. O anchetă asupra acestei tragedii este în curs.

O platformă petrolieră este construită pentru grupul framcez Total, care intenţionează să o folosească în câmpul său petrolier Martin Linge, în Marea de Nord, în largul Norvegiei, potrivit news.ro.

Citeşte şi Bărbat prins sub un container pe un şantier din Bucureşti. Imagini şocante de la locul tragediei

„Macaraua s-a prăbuşit peste modulul platformei, unde lucrau oamenii”, a declarat pentru Yonhap un purtător de cuvânt al Total, Leif Harald Halvorsen.

„Pentru moment, toate lucrările pe şantier au fost oprite, iar o anchetă este în curs”, a spus el. Între morţi ori răniţi nu se află vreun angajat Total, a precizat el.

Samsung Heavy Industries este al treilea cel mai mare constructor naval din lume şi este implicat, de asemenea, în lucrări de inginerie.