ACCIDENT MUNTENEGRU: Mărturie emoţionantă a pilotului care a transportat sicriele cu românii morţi

Căpitanul-comandor Ion Stăiculescu a participat la zeci de misiuni umanitare în cei 18 ani de experienţă. Însă misiunea din Muntenegru, unde mai mulţi români au murit în urma unui accident rutier, l-a marcat pe viaţă. La aproape o lună de la tragedie, Ion Stăiculescu vorbeşte despre misiune ca şi cum ar fi fost chiar ieri.

21 iul. 2013, 15:38
ACCIDENT MUNTENEGRU: Mărturie emoţionantă a pilotului care a transportat sicriele cu românii morţi

Pilotul Ion Stăiculescu a participat până acum la zeci de operaţiuni de salvare. Luna trecută, însă, destinaţia a fost Muntenegru, ţara în care 18 români plecaţi în vacanţă şi-au pierdut viaţa.

„Noaptea m-a sunat comandantul şi mi-a spus să fiu pregătit pentru executarea unei misiuni umanitare.  A fost ceva deosebit din punct de vedere al încărcăturii emoţionale pe care am trăit-o noi, ca piloţi. Am transportat cadavre, ceea ce este dificil pentru oricare dintre noi, ca oameni. Una este să transporţi materiale, alta oameni care merg într-o misiune şi alta victimele unei tragedii„, a mărturisit pentru România TV Ion Stăiculescu, căpitan comandor Flotila 90.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat, duminică, într-o prăpastie, în Muntenegru. În urma accidentului şi-au pierdut viaţa 18 persoane, iar alte 29 au fost rănite. Şase persoane grav rănite în accidentul din Muntenegru sunt încă internate în spitalele din Capitală.

CITEŞTE ŞI: Mărturii şocante ale unui supravieţuitor din Muntenegru: Am sperat că parapetul va rezista