Accident pe mare: O ambarcaţiune de pescuit s-a ciocnit cu o navă de realimentare. Cel puţin 13 morţi

O ambarcațiune sud-coreeană de pescuit s-a răsturnat duminică în largul coastei vestice a țării, după ce s-a ciocnit cu o navă de realimentare, cel puţin 13 oameni fiind uciși, potrivit Yonhap .

03 dec. 2017, 08:06
Accident pe mare: O ambarcaţiune de pescuit s-a ciocnit cu o navă de realimentare. Cel puţin 13 morţi

Vasul transporta doi marinari și 20 de pasageri atunci când s-a produs ciocnirea, la vest de Seul, a precizat un oficial al gărzii de coastă.

Accidentul s-a soldat cu cel puţin 13 morţi şi şapte răniţi, aceştia din urmă fiind transportaţi de urgenţă la spital. Două persoane sunt date dispărute, potrivit Gărzii de Coastă.

Persoanele aflate la bordul petrolierului nu au fost rănite.

Mai multe imagini luate de la locul tragediei arată cum barca de pescuit se răsatoarnă din cauza valurilor, precum şi scafandri care caută în zona portului eventuali supravieţuitori, pentru a-i salva.

În momentul producerii tragediei, toţi pasagerii purtau veste de salvare. Cu toate acestea, mulţi dintre ei au intrat în hipotermie, a mai precizat agenţia de ştiri Yonhap.

Citeşte şi O femeie a murit şi mai multe persoane au fost rănite după ce o ambarcaţiune a fost lovită de un copac

Autorităţile au pornit într-o operațiune de căutare și salvare, implicând 5 elicoptere și 19 nave. Aceasta este în desfășurare. Cei salvați din apă au fost trimiși la spitalele din apropiere, a arătat garda de coastă sud-coreeană, care a adăugat că motivul ciocnirii nu a fost confirmat încă.

Autorităţile sud-coreene au reamintit că astfel de accidente în care sunt implicate şi turişti sunt destul de frecvente în această zonă.

Tragedia de acum este cea mai gravă petrecută după cea din Septembrie, 2015, când 15 oameni au murit după ce barca lor de pescuit s-a răsturnat în dreptul Insulei Jeju.