FOTO | Accident pe DN: Romeo Dunca, președintele CJ Caraș-Severin, lovit de un TIR. Care este starea de sănătate a politicianului

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean din Caraș-Severin, a pățit-o grav, în prag de 2023. Politicianul a fost implicat într-un accident în lanț pe Drumul Național 6 (DN6). Trei mașini au fost avariate din cauza unui TIR. 

27 dec. 2022, 11:57

Romeo Dunca se afla în mașina de serviciu, la momentul accidentului. Autoturismul a fost proiectat în șanț, după o coliziune în care au fost implicate alte două mașini, din cauza șoferului unui TIR, care nu a păstrat distanța față de mașina politicianului.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Participanții la trafic s-au ales doar cu pagube materiale, scrie Reper24.

Accidentul a avut loc luni, 26 decembrie, în jurul orei 17:00, potrivit IPJ Caraș-Severin.

„Poliţişti de la Poliţia Municipiului Caransebeş au stabilit că luni, în jurul orei 17.00, în timp ce un bărbat de 45 de ani, din Reşiţa, conducea un ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, pe DN 6, la km 470, în afara localităţii Constantin Daicoviciu, din direcţia Caransebeş către Lugoj, nu ar fi păstrat o distanţă de siguranţă faţă de autoturismul care circula în faţa sa, condus de un bărbat de 54 de ani, din Reşiţa, lovindu-l în partea din spate şi proiectându-l într-un alt autoturism condus de un bărbat de 29 de ani, din judeţul Dolj”, potrivit IPJ Caraş-Severin.

Conducătorii auto au fost testați, pentru a se depista dacă au consumat alcool sau droguri. Rezultatele au fost negative.

Pentru Romeo Dunca a fost al doilea accident rutier în care a fost implicat. La începutul lui 2022, la volanul aceleiași mașini de serviciu, un Volkswagen Touareg, a fost implicat într-un alt accident rutier, în Timiș, după ce un animal a sărit în fața mașinii. Și de această dată, nimeni nu a fost rănit.

VEZI AICI VIDEO de la accidentul lui Dunca, din decembrie 2022.

 

Romeo Dunca, prima declarație după accidentul de pe DN

 

Romeo Dunca a oferit primele declarații, îmn urma accidentului, pentru Express de Banat.

„Toată lumea e bine, Consiliul Județean se va alege cu un Touareg nou de pe urma asigurării TIR-ului care m-a lovit. Eu nu am lovit mașina din față, eu am oprit în spatele ei. TIR-ul a intrat în mine și m-a împins în mașina din față. Eu nu am avut nicio vină.

Culpa e doar a șoferului de TIR, care mi-a și dat asigurarea lui pentru suportarea cheltuielilor. Nu am fost proiectat în șanț, am tras mașina acolo, să nu blocăm traficul, accidentul nostru nefiind cu victime. Am fost testat și pentru alcool, și pentru droguri, dar spre dezamăgirea unora rezultatul a fost zero la ambele. Miroseam doar a cârnați!”, a declarat Dunca.