Accident pe pârtie: Un copil de 10 ani a fost rănit în timp ce schia

Un copil în vârstă de 10 ani a fost rănit, marţi după-amiază, în timp ce schia pe pârtia Goznuţa din Muntele Semenic, judeţul Caraş-Severin, informează România TV.

08 ian. 2013, 12:58
Accident pe pârtie: Un copil de 10 ani a fost rănit în timp ce schia

Băiatul a fost lovit în faţă de un cablu de la instalaţia de teleschi, care a căzut de pe role. După lovitură, băiatul a rămas inconştient, însă şi-a revenit la scurt timp.

Paramedicii au ajuns imediat la locul accidentului şi i-au acordat primele îngrijiri micuţului. Acesta s-a ales cu o fractură la maxilar şi a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa.

Copilul a suferit un traumatism maxilo-facial, afirmă şeful Salvamont Caraş-Severin, Valentin Balaban, potrivit căruia medicii din Reşiţa au decis că nu se impune transferul băiatului la Timişoara.

„Copilul se află acum la Spitalul Judeţean din Reşiţa şi are un traumatism maxilo-facial. În termeni populari, asta înseamnă că are câţiva dinţi din faţă sparţi şi o vânătaie în zona gurii. Iniţial, am crezut că va fi nevoie de intervenţia elicopterului pentru a-l transporta pe copil la Spitalul Judeţean din Timişoara, însă după ce a fost consultat de medicii din Reşiţa s-a decis că nu este cazul să fie transportat la un alt spital. Cel mai probabil, pe viitor, va avea nevoie de o intervenţie la Clinica de Maxilo-Faciale din Timişoara, însă nu este o urgenţă”, a declarat Valentin Balaban, şeful Serviciului Salvamont din Caraş-Severin.