Accident rutier cu cel puţin 32 de morţi. O cisternă s-a ciocnit cu două autocare

Cel puţin 32 de persoane au murit sâmbătă într-un accident rutier provocat de un carambol în care au fost implicate un camion-cisternă şi două autocare, pe un drum care făcea legătura între capitala siriană Damasc şi provincia Homs (nord-vest), a anunţat agenţia siriană Sana, citată de AFP.

08 mart. 2020, 08:08

Camionul-cisternă, care a rămas fără frâne, a izbit 15 vehicule, între care două autocare care transportau pasageri irakieni, a declarat ministrul de interne, Mohammad Khaled al-Rahmoun, care s-a deplasat pentru a inspecta locul accidentului, la ieşirea din Damasc.

În plus, 77 de oameni au fost răniţi, a adăugat ministrul sirian, citat de Sana. Imaginile difuzate de agenţia oficială siriană arată echipele de salvare desfăşurate în jurul epavelor celor două vehicule. Sana a publicat totodată fotografii cu un autocar parţial pulverizat.

Printre victimele accidentului s-ar putea afla pelerini irakieni care vizitau locuri sfinte din Siria, în continuare foarte populare în rândul şiiţilor din regiune, în pofida războiului din Siria, care din 2011 s-a soldat cu peste 380.000 de morţi şi cu milioane de persoane strămutate.