Accident cu 48 de morți, în Kenya. Un camion a lovit în plin microbuzele parcate într-o stație de autobuz – VIDEO

Cel puţin 48 de persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc în vestul Kenyei vineri seară, într-o intersecţie aglomerată.

01 iul. 2023, 08:53
Accident cu 48 de morți, în Kenya. Un camion a lovit în plin microbuzele parcate într-o stație de autobuz  – VIDEO

Accident rutier grav în Kenya. Cel puțin 48 de persoane au murit în ceea ce autoritățile au catalogat cel mai grav accident din ultimii ani.

„În acest stadiu putem confirma că 48 de persoane au murit şi estimăm că încă una sau două sunt blocate în camion”, a declarat pentru AFP comandantul poliţiei, Geoffrey Mayek, după coliziunea produsă pe autostrada dintre oraşele Kericho şi Nakuru. El a raportat că cel puţin 30 de răniţi au transportaţi la spitalele din apropiere.

Citește și: Atac cu rachetă Iskander asupra unei şcoli din regiunea Doneţk

Din primele date, șoferul unui camion a pierdut controlul asupra vehiculului și a lovit mai multe microbuze aflat în stație. Mai multe persoane au fost rănite sau ucise.

„Apreciem că un camion în drum spre Kericho a pierdut controlul şi a lovit matatus (microbuze locale) adunate într-o staţie de autobuz, a trecut peste aceste microbuze şi a rănit pasagerii şi pietonii care se aflau în acea staţie de autobuz”, a spus poliţistul, citat de Agerpres.

Citește și: VIDEO Momentul atacului de pe Aeroportul Internațional Chișinău, filmat de martori. Un polițist și un agent de securitate au fost împușcați mortal

Collins Kipkoech, medic principal la spitalul comitatului Kericho, a declarat că a primit 45 de cadavre, în timp ce alte victime au fost primite de alte unităţi.

Accidentele rutiere sunt frecvente în Africa. O coliziune între un autobuz şi un camion a ucis 20 de persoane în ianuarie în Senegal, la o săptămână după moartea a peste 40 de persoane într-un alt accident.