Accident stupid. Pilotul unui avion a murit după ce a fost lovit de o uşă care s-a rupt pe neaşteptate

Autorităţile finlandeze anchetează tragedia bizară în care pilotul unui avion particular a fost fost ucis de o uşă a avionului care s-a desprins de aparatul de zbor.

14 ian. 2019, 15:51
Accident stupid. Pilotul unui avion a murit după ce a fost lovit de o uşă care s-a rupt pe neaşteptate

Avionul Gulfstream G150, folosit la zborurile particulare, a ajuns pe aeroportul Kittila, din nordul Finlandei, venind dinspre Moscova, informează publicaţia finlandeză Lapin Kansa.

Aparatul de zbor se pregătea pentru o nouă cursă din regiunea Laponia spre Rusia, în direcţia Ekaterinburg.

În momentul în care s-a produs tragedia, în avionul particular ce are o capacitate de 20 de persoane nu erau pasageri, ci numai căpitanului şi pilotului secund şi un steward care aşteptau inspecţia aparatului pentru plecarea în cursă aeronavei, potrivit rt.com.

Citeşte şi Avion prăbuşit în munţi la 2 noaptea. Doliu pentru o vedetă TV. Trupurile au fost recuperate de salvamontişti

În acel moment, una dintre uşile avionului s-a desprins de fuselaj şi a lovit pilotul. Lovitura a fost atât de puternică, încât căpitanul, în vârstă de 50 de ani a murit pe loc, iar fragmente din uşa desprinsă a avionului au zburat la aproximativ zece metri de avion. 

Autorităţile finlandeze au descruis tragedia ca fiind una „excepţională” ca gravitate. Autorităţile finlandeze cred că tragedia a fost provocată de o problemă tehnică a a paratului de zbor.

S-a deschis o anchetă în acest caz.