Accident teribil: 10 morţi, între care şase copii, după ce au încercat să treacă un râu cu maşina de teren

Zece persoane, dintre care şase copii, au murit înecate după ce maşina de teren în care se aflau s-a răsturnat în timp ce şoferul încerca să traverseze un râu într-o regiune îndepărtată şi puţin populată a Siberiei, au anunţat vineri autorităţile, informează AFP, potrivit Agerpres. 

12 iul. 2019, 09:32
Accident teribil: 10 morţi, între care şase copii, după ce au încercat să treacă un râu cu maşina de teren

Membri a două familii, cei aflaţi în maşină au încercat să traverseze râul Şui din regiunea rusă Tuva, ce se învecinează cu Mongolia, a anunţat pe Facebook şeful guvernului regional, Şolban Kara-ool, precizând că vehicul implicat în accident este un UAZ-469. 

Data exactă în care a avut loc accidentul nu a fost precizată. Potrivit anchetatorilor, zece trupuri neînsufleţite au fost găsite în acest vehicul militar de fabricaţie sovietică, ce nu dispune decât de şapte locuri. O anchetă pentru încălcarea regulilor de circulaţie a fost declanşată. 

Accidentele rutiere sunt frecvente în Federaţia Rusă, în principal din cauza consumului de alcool, dar şi a drumurilor proaste şi încălcărilor legislaţiei rutiere. Cu toate acestea, numărul de morţi cauzate de accidente rutiere s-a redus în ultimii ani în Rusia, ridicându-se în prezent la circa 18.000 pe an.