Accident tragic la Raliul Clujului. Un spectator a fost omorât de un pilot

Sâmbătă îndoliată pentru autombilismul românesc. În timpului celei de-a patra etape a Campionatului Naţional de Raliuri, desfăşurate la Cluj, un spectator în vârstă de 73 de ani a fost lovit de o maşină de concurs, decedând pe loc. Acesta este cel de-al doilea incident petrecut sâmbătă, la Raliul Clujului.

22 iun. 2013, 15:07
Accident tragic la Raliul Clujului. Un spectator a fost omorât de un pilot

După ce sâmbătă dimineaţa pilotul şi copilotul unui echipaj din Ungaria, participanţi la Raliul Clujului, au fost răniţi după ce au ieşit cu maşina în decor, la amiză s-a produs o adevărată tragedie. Unul dintre piloţi a pierdut controlul volanului şi a ieşit cu maşina în decor, accidentând mortal un spectator în vârstă de 73 de ani, care se afla într-o zonă interzisă.

Accidentul s-a produs pe Proba Specială Dângău 2, în zona Agârbiciu, un bărbat fiind acroşat de maşina de concurs cu numărul 21, Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu.

Pilotul care a comis accidentul, Florin Tincescu, are 20 de ani, este din Piteşti şi a debutat în Campionatul Naţional de Raliuri în anul 2011. Navigatorul său, Iulian Nicolaescu, are 38 de ani şi o experienţă de peste 15 ani în lumea raliurilor.

Comisarii sportivi de la Transilvania Rally au decis anularea superspecialei din cadrul competiţiei, ultima probă, în urma acestui accident.