Accident uzina BASF Germania: Bilanţul a urcat la 3 morţi

Poliția germană a anunțat că a găsit miercuri un cadavru în bazinul uzinei BASF, crescând astfel la trei numărul deceselor provocate de acest accident industrial care a avut loc luni, relatează AFP.

19 oct. 2016, 17:54
Accident uzina BASF Germania: Bilanţul a urcat la 3 morţi

„Scafandrii poliției au recuperat la 12.30 în portul Landshafen Nord corpul unui bărbat”, a declarat poliția din Ludwigshafen (sud-vest) într-un comunicat, adăugând că identificarea oficială este în curs de desfășurare.

„Din păcate, trebuie să admitem că temerile noastre vor fi confirmate și să deplângem un al treilea deces” în urma accidentului industrial, a declarat de asemenea într-un comunicat Margret Suckale, membru al consiliului de administrație al BASF.

Situl industrial din Ludwigshafen, unde BASF are aproximativ 36.000 de angajați, a fost lovit luni de o explozie urmată de un incendiu, bilanțul victimelor incluzând și 23 de răniți, dintre care 6 sunt în stare gravă. Cauzele acestui accident nu au fost încă elucidate.

BASF nu a cunoscut accidente de mare amploare de zeci de ani. Cele mai grave au avut loc în 1921 și 1948 la Ludwigshafen. În primul, 585 de persoane au murit în urma unei explozii într-o uzină de amoniac, iar al doilea a făcut 207 morți și circa 3.800 de răniți.