Accidentare HORROR în Turul Italiei. Un ciclist a rămas întins pe asfalt VIDEO

Etapa a 6-a a Turului Italiei a fost câştigată de rutierul australian Michael Matthews (Orica-GreenEdge), purtător al tricoului roz şi favorit la câştigarea Il Giro 2014. Traseul dintre Sossano şi Montecassino a fost marcat de două căderi masive în pluton, cauzate de drumul alunecos. principala victimă a fost italianul Giampaolo Caruso.

15 mai 2014, 16:48
Accidentare HORROR în Turul Italiei. Un ciclist a rămas întins pe asfalt VIDEO

Australianul Michael Matthews (Orica-GreenEdge) a câştigat etapa a 6-a din Turul Italiei, cea mai lungă din Il Giro 2014. Traseul de 257 km, dintre Sassano şi Montecassino, s-a încheiat în căţărare, etapa fiind una de munte mediu. Matthews s-a impus la sprint, în faţa altor trei rutieri, Tim Wellens, Cadel Evans şi Matteo Rabotini şi a devenit principal favorit la câştigarea Il Giro 2014.

Prevăzută iniţial pentru 247 km, etapa s-a lungit cu 10 km, din cauza unor alunecări de teren, cauzate de ploile care cad fără încetare de la începutul Giro 2014, organizatorii fiind nevoiţi să facă un ocol. Chiar şi aşa, parcursul alunecos a făcut victime, Giampaolo Caruso (Katiuşa) suferind o accidentare extrem de gravă. El a rămas minute bune întins pe şosea, înainte de a fi preluat de o ambulanţă.

În clasamentul tricoului roz conduce Michael Matthews, urmat la 21 de secunde de Cadel Evans (BMC) şi de columbianul Rigoberto Uran Uran (Omega Pharma), la 1 minut şi 18 secunde.