Accidentare ÎNFIORĂTOARE la schi: Thomas Morgenstern a căzut rău la trambulină VIDEO

Austriacul Thomas Morgenstern, locul 2 în Turneul celor patru trambuline la sărituri cu schiurile acum şase zile, a suferit o căzătură violentă vineri, în timpul unui antrenament pentru concursul de sărituri prevăzut în acest weekend la Kulm (Austria).

10 ian. 2014, 16:10
Accidentare ÎNFIORĂTOARE la schi: Thomas Morgenstern a căzut rău la trambulină VIDEO

Thomas Morgenstern s-a dezechilibrat în timpul celei de-a doua sărituri de la antrenament şi a percutat puternic pista cu spatele şi capul. El şi-a pierdut cunoştinţa pentru scurt timp, după care şi-a revenit şi a fost transportat la spital.

Schiorul austriac a suferit „un puternic traumatism cranian şi o contuzie la plămâni”, a precizat în cursul după-amiezii Federaţia austriacă de schi într-un comunicat. Sportivul, „care este conştient şi răspunde lucid la întrebările medicilor, va rămâne sub observaţie la secţia de terapie intensivă în următoarele 72 de ore”, adaugă comunicatul federaţiei.

Viaţa lui Morgenstern nu este pusă în pericol, a indicat, agenţiei de presă APA, Josef Obrist, medicul care se ocupă de el.

Pe 15 decembrie, în concursul de sărituri de la Titisee, în Germania, Morgenstern, campion olimpic la Torino în 2006 (la trambulina de 120 m) şi dublu medaliat cu aur olimpic pe echipe (2006 şi 2010, la Vancouver), a mai avut un incident. După o aterizare dificilă după un salt, el a căzut, iar unul dintre schiuri l-a zgâriat pe faţă.

Vezi şi THOMAS MORGENSTERN, accident cumplit la sărituri cu schiurile. Avea aproape 100 km/oră VIDEO

Două săptămâni mai târziu, el a concurat cu degetele bandajate în Turneul celor patru trambuline, competiţie în care a ocupat locul 2, după compatriotul său Thomas Diethart.

În urma acestui rezultat, el pornea drept un pretendent la titlul olimpic în proba individuală la JO de la Soci (pe 9 februarie, la trambulina de 90 m şi pe 15 februarie, la trambulina de 120 m) şi urma să apere titlul pe echipe, deţinut de Austria, pe 17 februarie.