Accidentat la cap, eroul Stelei, Raul Rusescu, vrea să joace în derby-ul cu Rapid

Eroul Stelei în meciului cu Chelsea, Raul Rusescu, a suferit o accidentare gravă la cap în partida cu CSMS Iaşi. Deşi a avut nevoie de îngrijiri medicale şi s-a ales cu şapte copci în frunte, stelistul refuză să stea pe banca de rezerve şi este hotărât să joace duminică, în meciul Steaua-Rapid.

09 apr. 2013, 14:04
Accidentat la cap, eroul Stelei, Raul Rusescu, vrea să joace în derby-ul cu Rapid

Duminica trecută, în timpul meciului Steaua- CSMS Iaşi, Raul Rusescu s-a accidentat destul de rău. Stelistul a căzut, iar coechipierul său, Alex Chipciu l-a lovit cu crampoanele în cap, în încercarea de a relua mingea spre poarta moldovenilor. Deşi a avut nevoie de îngrijiri medicale, Rusescu a încercat să revină pe teren în partida respectivă, însă Laurenţiu Reghecampf l-a schimbat la pauză.

Ulterior, medicii au constatat că el are o rană destul de gravă, însă fotbalistul nu se sperie de asta şi vrea cu tot dinadinsul să joace duminica viitoare, în derby-ul cu Rapid. Rusescu a început să joace fotbal la 7 ani, într-un cartier din Râmnicu Vâlcea, iar oamenii îşi amintesc despre el de când era mică. Astfel, o vânzătoare la alimentară a declarat reporterului România TV: „Era un copil cuminte, s-au zbătut părinţii foarte mult pentru el. Îl duceau în cantonament şi plăteau bani grei pe adidaşi şi alte lucruri. A fost un copil modest care a muncit şi asta se vede„. Doar tatăl lucra, iar mama lui şi-a dedicat timpul pentru împlinirea visului lui Raul.

Cristi Bora a fost primul antrenor al lui Rusescu, iar mai apoi i-a devenit prieten şi naş de cununie. În anii copilăriei când juca în liga a V-a, Raul a suferit două accidente grave însă nimic nu l-a împiedicat să viseze la glorie. „A căzut pe gheaţă şi şi-a rupt tibia şi peroneul , era în clasa a VI sau a VII-a„, îşi aminteşte Cristi Bora. A doua accidentare a fost mai gravă. „S-a urcat într-un autobuz, a fost prins în uşile autobuzului, a căzut şi i s-a dezlipit coapsa„, a mai declarat Cristi Bora pentru România TV.

Mama lui Raul este plecată la muncă în Italia şi lucrează din 2003 ca asistentă medicală într-un spital. Deşi a cochetat cu fotbalul în tinereţe, tatăl său a optat pentru munca de chimist în laboratoarele combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.