Accidente grave în Vâlcea. Un grup de nuntaşi a fost lovit de un şofer beat

Două accidente grave s-au produs în acest final de săptămână în judeţul Vâlcea, ambii autori fugind de la locul accidentului, după cum a declarat luni purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

01 sept. 2014, 09:07
Accidente grave în Vâlcea. Un grup de nuntaşi a fost lovit de un şofer beat

„Sâmbătă spre duminică A. Viorel, de 27 de ani, din oraşul Bălceşti, a condus un autoturism înmatriculat în străinătate, pe DJ643 – Diculeşti, din direcţia S-N, iar la kilometrul 61 + 100 metri, pe fondul vitezei excesive şi a consumului de băuturi alcoolice a accidentat mortal pe Ş. Viorel, de 24 de ani, din com. Diculeşti, care s-a angajat în traversarea străzii în zona trecerii pentru pietoni. În urma impactului, pietonul a fost proiectat pe partea carosabilă, iar autovehiculul a lovit alte şase autoturisme parcate pe partea stângă a drumului public. După accident conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea organelor de poliţie şi a abandonat autoturismul la faţa locului”, a precizat Teodorescu.

În urma verificărilor efectuate de către organele de Poliţie, conducătorul auto a fost identificat la ora 01.20, ocazie cu care a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,23 mg/l.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului.

De asemenea, duminică dimineaţa, un grup de nuntaşi a fost lovit de un autoturism.

„G. Liviu, de 30 ani, din com. Pietrari, a condus un autoturism pe DC 151, iar la km 0+250 m, pe fondul consumului de alcool a lovit un grup de persoane care se deplasau pe partea dreapta a părţii carosabile. În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a trei persoane, suferind multiple politraumatisme. După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, fiind identificat de către poliţişti la domiciliu. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ, potrivit Agerpres.

Citeşte şi: Accident TERIBIL în Caraş-Severin. Un copil de un an a murit, părinţii sunt în stare gravă