ACCIDENTE MORTALE la Bacău: Doi bărbaţi, loviţi de maşini în timp ce traversau strada

Doi bărbaţi, în vârstă de 52 şi 83 de ani, au murit în urma a două accidente petrecute în judeţul Bacău în cursul nopţii de joi spre vineri, după ce au fost loviţi de maşini în timp ce încercau să traverseze strada.

16 oct. 2015, 09:46
ACCIDENTE MORTALE la Bacău: Doi bărbaţi, loviţi de maşini în timp ce traversau strada

Un barbat de 52 de ani si-a pierdut viata, joi seara, in urma unui accident rutier petrecut pe drumul european 85, in localitatea Valea Seaca, dupa ce a incercat sa traverseze prin loc nepermis, scrie desteptarea.ro

Potrivit martorilor, acesta s-ar fi aflat in stare de ebrietate si ar fi fost cazut pe carosabil in momentul in care a fost izbit de un autoturism. Oamenii cred ca din acest motiv, dar si pentru ca era noapte, soferul probabil ca nici nu l-a vazut si n-a mai putut evita impactul.

Politistii de la Rutiera au inceput o ancheta pentru a stabili imprejurarile exacte in care s-a produs evenimentul rutier.

„Din primele cercetari s-a stabilit ca un barbat de 54 de ani, in timp ce conducea un autoturism pe directia Adjud – Bacau, a surprins si accidentat mortal o persoana care se angajase in traversarea drumului prin loc nepermis si fara sa se asigure.

Conducatorul auto a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind negativ”, a declarat insp. Mirela Chirita, din cadrul Serviciului Rutier Bacau.

ACCIDENT în Bacău: Şase persoane rănite după ce o maşină s-a ciocnit cu un autobuz

Tot joi seara un alt pieton a fost accidentat mortal la Tg. Ocna. Un bătrân de 83 de ani, din localitatea băcăuană Târgu Trotuş, a fost călcat cu maşina de un tânăr de 21 de ani, care nu l-ar fi observat pe pieton în momentul în care a făcut virajul de pe o stradă principală pe una secundară.

„Din primele cercetări desfăşurate de poliţişti, s-a stabilit că cele două accidente s-au produs din cauza neglijenţei pietonilor, care nu s-au asigurat corespunzător atunci când au pătruns pe partea carosabilă. Cei doi conducători auto au fost testaţi alcoolscopic, rezultând că aceştia nu consumaseră alcool”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bacău, Narcisa Butnaru.

Poliţiştii băcăuani au întocmit dosare penale pe numele celor doi şoferi pentru ucidere din culpă.