ACCIDENTUL aviatic din Anglia. Ultimul bilanţ: 11 morţi

Bilanţul accidentului care a avut loc în timpul unui spectacol aerian, la Shoreham, un mic oraş portuar din West Sussex, în Anglia, în care un avion de epocă s-a prăbuşit sâmbătă în trafic, pe o autostradă, a ajuns la 11 morţi, a anunţat duminică poliţia, relatează BBC News online.

23 aug. 2015, 18:37
ACCIDENTUL aviatic din Anglia. Ultimul bilanţ: 11 morţi

Echipe de specialişti au început să recupereze bucăţi de cadavre de la locul accidentului imediat după prăbuşire, sâmbătă, când un prim bilanţ anunţa şapte morţi.

Poliţia a început tot duminică să anunţe numele victimelor.Anchetatorii continuau să efectueze căutări, duminică, la locul tragediei. Adjunctul şefului Poliţiei din Sussex, Steve Barry, a anunţat că „foarte probabil” cel puţin 11 persoane au murit în incident.

Între victime se află Matt Jones, în vârstă de 24 de ani, şi fotbalistul de la Worthing United Matthew Grimstone, în vârstă de 23 de ani, ale căror familii au confirmat morţile celor doi tineri.

Nicio persoană de pe aerodrom nu a murit în incident, iar pilotul se afla în continuare în stare critică la spital, a precizat Barry.

Recuperarea victimelor urmează să continue până luni, a anunţat el.Adjunctul şefului Poliţiei din Sussex nu a exclus posibilitatea să fie descoperite şi alte victime.

Un avion de vânătoare subsonic de tip Hawker Hunter s-a prăbuşit sâmbătă peste mai multe vehicule în timpul unui spectacol aerian la Shoreham.

Martori oculari au declarat că avionul efectua o buclă, dar nu a terminat acrobaţia şi s-a prăbuşit.

Este vorba despre al doilea incident la Shoreham Airshow din ultimii câţiva ani. În septembrie 2007, un cascador din seria James Bond, Brian Brown, în vârstă de 49 de ani, a murit după ce s-a prăbuşit la bordul unui avion de tip Hurricane, din timpul celui de-al Doiea Război Mondial, la o reconstituire a Bătăliei Angliei.

Avionul de tip Hawker Hunter a fost unul dintre principalele tipuri de aeronave utilizate de către Forţele Aeriene Regale (RAF) în anii ’50 şi la începutul anilor ’60. Avionul, cu un singur loc, a fost folosit ca avion de vânătoare, avion de vânătoare-bombardier, în misiuni de recunoaştere şi acrobaţie.