Accidentul aviatic din Apuseni. Peste 50 de persoane, între care angajaţi ai MAI şi MApN, AUDIATE

În ultimele două săptămâni, 50 de martori au fost audiaţi în dosarul accidentului aviatic din munţii Apuseni, în urma căruia pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion şi-au pierdut viaţa.

07 mart. 2014, 10:55
Accidentul aviatic din Apuseni. Peste 50 de persoane, între care angajaţi ai MAI şi MApN, AUDIATE

„Echipa de procurori a Secţiei parchetelor militare, desemnată cu efectuarea actelor de urmărire penală în cauză, a procedat, în perioada 20 februarie  – 05 martie,  la audierea în calitate de martori a unui număr de 50 de persoane, reprezentând persoane vătămate şi părţi civile, controlori de trafic aerian, persoane din cadrul Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, persoane din cadrul M.A.I. şi M.Ap.N., ş.a.”, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Astfel, s-au desfăşurat concomitent audieri, atât la Bucureşti, cât şi pe raza judeţelor Alba, Cluj, Mureş şi Bihor.

De asemenea, a fost finalizată şi activitatea de întocmire a proceselor-verbale de redare privind comunicările realizate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă „112”.

CITEŞTE ŞI Valentin Calu, supravieţuitor în accidentul din Apuseni, şi-a instalat GPS şi baterie suplimentară la telefon

Procurorii au solicitat şi primit documente, înscrisuri de la instituţii implicate în operaţiunile de localizare, căutare şi salvare a echipajului şi a persoanelor aflate la bordul aeronavei, potrivit sursei citate anterior.

Audierile martorilor vor continua şi în perioada următoare.