Accidentul de la Smolensk: Dezvăluiri uluitoare ce sugerează un act criminal. De pe cutiile negre au dispărut înregistrări-cheie

Noua comisie poloneză care investighează accidentul de la Smolensk susține că de pe cutiile negre au fost tăiate înregistrări esențiale. Comisia de anchetă creată de noul guvern polonez pentru a relua investigația privind accidentul aviatic de la Smolensk, în care și-au pierdut viața 96 de persoane, inclusiv fostul președinte Lech Kaczynski, a susținut joi că unele înregistrări de pe cutiile negre ale avionului au fost 'manipulate',

15 sept. 2016, 17:43
Accidentul de la Smolensk: Dezvăluiri uluitoare ce sugerează un act criminal. De pe cutiile negre au dispărut înregistrări-cheie

Conform declarației date la o conferință de presă de unul dintre membrii noii comisii, Kazimierz Nowaczyk, înregistrările cutiilor negre din ultimele secunde de dinaintea catastrofei au fost tăiate cu 3 secunde pe una dintre ele și cu 5 secunde pe cealaltă.

Prin urmare, această nouă comisie a acuzat-o joi pe precedenta că a măsluit ancheta și a prezentat în sprijinul acestei afirmații o înregistrare în care șeful acelei comisii, Jerzy Miller, este auzit cum dă instrucțiuni ca raportul polonez să coincidă cu cel rus pentru ca, spune Miller, opinia publică să nu creadă ‘că ascundem ceva’ și ‘să împiedicăm crearea unor mituri’.

În plus, conform comisiei poloneze nou create, există mai multe elemente ce sugerează că accidentul nu a rezultat în urma coliziunii cu solul, ci din cauza altor factori.

Primul dintre aceste elemente, observat în urma examinării datelor de pe cutia neagră ce înregistrează parametrii de zbor, este funcționarea deficitară a unuia dintre motoare și a altimetrelor cu două secunde înaintea încetării funcționării calculatorului de bord la ‘altitudinea de 15 metri’, celălalt element fiind găsirea unui fragment de aripă ‘ars și acoperit de funingine’ pe traiectoria avionului la 60 de metri de copacii de care s-a lovit aeronava și a încă unuia la 30 de metri.

La conferința de presă a fost invitat și Frank Taylor, unul dintre experții britanici care au participat la investigarea atentatului de la Lockerbie. Și acesta a exprimat îndoieli cu privire la concluziile primei anchete, el susținând că fotografiile luate din satelit indică o deplasare a fragmentelor epavei după catastrofă.

Citeşte şi Polonia vrea să dezgroape TOŢI MORŢII de la accidentul aviatic în care a murit preşedintele Lech Kaczynski şi alte 95 de persoane

Concluzia anchetei efectuate de Rusia a fost că avionul s-a prăbușit din cauza unei erori de pilotaj, în timpul aterizării în condiții de ceață densă, probabil și ca urmare a presiunilor exercitate de unii membrii ai delegației asupra piloților să aterizeze la Smolensk în pofida vizibilității reduse.

Însă unii politicieni polonezi, printre care se numără și ministrul apărării, Antoni Macierewicz, cel care a dispus redeschiderea anchetei, susțin teoria că avionul prezidențial polonez de tipul Tupolev TU-154 s-a prăbușit în urma unui atentat rus, speculații alimentate și de refuzul Rusiei de a preda Poloniei resturile avionului.

Teza atentatului a fost exclusă și de prima comisie poloneză de anchetă, ce a investigat accidentul în perioada când premier era Donald Tusk, dar ea a acuzat doi controlori de trafic aerian ruși că au comis erori, acuzație respinsă de Moscova.

Delegația poloneză se deplasa la Smolensk pentru a asista la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyn.

După ce alegerile de anul trecut au fost câștigate de partidul Lege și Justiție (PiS), condus de fratele geamăn al președintelui mort în acel accident, noul guvern de la Varșovia a decis să redeschidă investigația, suspectând că precedenta anchetă ar fi ținut cont mai degrabă de dorința de a nu se strica relațiile cu Rusia.


loading...
Partenerii noștri