Accidentul din Philadelphia. Trenul Amtrack a fost lovit de un OBIECT ZBURĂTOR

Trenul Amtrak care a deraiat în Philadelphia şi a lovit un alt tren din apropiere, ar fi putut fi lovit de un obiect zburător, cel mai probabil de un proiectil înainte de a deraia, au anunţat autorităţile americane din transportul feroviar.

16 mai 2015, 11:54
Accidentul din Philadelphia. Trenul Amtrack a fost lovit de un OBIECT ZBURĂTOR

Anchetatorii care fac investigaţii privind cauza deraierii, marţi noaptea, a trenului Amtrack, au stat de vorbă cu membri ai echipajului trenului pentru a elucida cauzele accidentului în urma căruia opt persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 200 au fost rănite.

Cea mai recentă versiune legată de producerea accidentului este impactul cu un obiect zburător, cel mai probabil cu un proiectil care ar fi izbit parbrizul locomotivei. Ciudat este însă faptul că inginerul care se afla la comanda trenului spune că nu îşi mai aminteşte nimic din ceea ce s-a întâmplat cu puţin timp înainte ca accidentul să se producă, a declarat Robert Sumwalt, membru al Comitetului pentru Siguranţa Transportului Naţional (NTSB).

Citeşte şi Explicaţie uluitoare. Mecanicul trenului care a deraiat în Philadelphia NU îşi AMINTEŞTE de accident

Experţi din FBI au fost chemaţi să examineze resturile scutului de sticlă al locomotivei, pentru a găsi eventualele urme ale vreunui obiect care s-ar fi izbit de parbrizul trenului.

Alte variante posibile, în afară de cea a proiectilului, sunt izbirea cu o piatră, un glonţ tras în direcţia trenului sau oricare alt obiect dur care ar fi putut să distrugă sticla securizată.

Noile informaţii despre lovirea trenului de un obiect zburător a dat o întorsătură neaşteptată anchetei care se concentrase până acum asupra altor elemente, principalul fiind acela că trenul ar fi luat cu viteză de două ori mai mare decât cea corespunzătoare porţiunii de cale ferată respectivă, în loc de 80 de km/h aceasta fiind de 160 de km/h, informează Reuters.

Citeşte şi Anchetatorii americani au găsit CUTIA NEAGRĂ a trenului deraiat în Philadelphia

De asemenea, o asistentă a inginerului conductor a declarat în cadrul anchetei că ea ar fi auzit o transmisiune radio în care un mecanic de pe o linie regională ar fi spus că trenul său a fost lovit de un proiectil şi că inginerul trenului Amtrak ar fi răspuns că şi al lui ar fost lovit.

Sumwalt a mai spus că anchetatorii au descoperit o zonă circulară de mărimea unui pumn în zona impactului parbrizului locomotivei cu obiectul zburător, pe partea stângă.

The Philadelphia Inquirer şi alte surse de presă au informat, vineri, citând martori oculari, că al treilea tren, un Amtrak Acela, ar fi fost lovit la rândul lui de un proiectil neidentificat care ar fi spart ferestrele unuia dintre vagoane, cu aproximativ 5 minute înainte de a intra în gara 30thStreet.