Aceasta este dieta pentru un ten perfect, ca-n reclame

Adoptarea unui ritual zilnic de îngrijire este esențial pentru a avea o piele mereu tânără, radiantă. Mai mult, ceea ce mănânci zi de zi joacă un rol vital în aspectul tenului.

08 apr. 2016, 12:24
Aceasta este dieta pentru un ten perfect, ca-n reclame

Nicole Avena, expert în nutriție și autor al mai multor cărți cu diete, spune că există printre alimentele pe care le consumăm unele cu adevărate virtuți terapeutice, care pot trata și chiar preveni unele dintre cele mai neplăcute probleme ale pielii.

Pentru a estompa liniile fine și ridurile

Ce să mănânci: căpșuni, ardei, portocale, broccoli, ananas, varză, papaya și kiwi
Acestea sunt bogate în vitamina C, un antioxidant implicat în sinteza colagenului. Într-un studiu publicat în „American Journal of Clinical Nutrition”, cercetătorii au descoperit că există o legătură între consumul ridicat de vitamina C și apariția unui număr mai mic de riduri, la persoanele care obișnuiesc să includă în alimentație astfel de fructe și legume. În comparație, cei care consumă carbohidrați și grăsimi au probleme cu tenul.

Pentru o piele curată, fără cusur

Ce să mănânci: verdeață, varză verde și spanac, pește proaspăt (somon sălbatic)
Peștele conține acizi grași Omega-3, iar legumele au numeroase substanțe nutritive, inclusiv vitaminele A și C, cruciale pentru sănătatea pielii. Un studiu publicat în „Jurnalul European de Dermatologie” a demonstrat că cei care nu prezintă semne de erupții semnificative pe piele consumă foarte multe legume și pește, spre deosebire de persoanele care se confruntă cu acnee. O altă cercetare publicată în „Jurnalul Academiei Americane de Dermatologie” arată că peștele are un efect protector împotriva acneei.
Pentru o piele hidratantă

Ce să bei: ceai verde
Ceaiul verde conține o cantitate foarte mare de antioxidanți numiți polifenoli, iar un studiu recent, publicat în „Journal of Nutrition” arată că ceaiul verde are proprietatea de a hidrata pielea și de a crește fluxul de sânge și de oxigen la nivelul pielii.
Chipul tău arată că este obosit, dar tu poate că nu te simți. Chiar dacă dormi cele 8 ore, apar cearcănele și crezi că nu te-ai odihnit suficient.

Există o mulțime de motive pentru care ai putea arăta lipsită de energie. Citeşte mai mult pe clickpentrufemei.ro.