Această problemă de matematică a rupt Internetul în două. Tu poţi să o rezolvi?

Matematica. Ori o iubești, ori o urăști. Dar indiferent de modul în care simți în legătură cu subiectul, trebuie să știi măcar fundamentele acesteia. Încă de la o vârstă fragedă, suntem introduși în misterul numerelor, și lucruri precum adunarea, scăderea, înmulțirea și împărțirea.

20 sept. 2017, 11:24
Această problemă de matematică a rupt Internetul în două. Tu poţi să o rezolvi?

Deoarece matematica se bazează pe ele, pe aceste operații trebuie să le înveți primele, pentru a putea înțelege sau rezolva lucruri mult mai avansate, scrie tasta.ro. În plus, de aceste operații nu vei putea scăpa toată viața, căci odată ce le înveți, le vei folosi până în ziua morții tale.

Citeşte şi Anul şcolar 2017-2018. Calendarul evaluarilor naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a, VI-a. Află când este examenul de Capacitate

Fie că te vor ajuta cum să-ți calculezi banii sau cum să îți planifici lunile din an sau să numeri anii de viață pe care îi trăiești, matematica este prezentă în cam tot ceea ce facem, fie că ne place sau nu. Ce-i drept, destul de puține persoane se simt atașate de ea suficient de mult încât să se încumete la rezolvarea de teste și puzzle-uri care-ți pun mintea la socoteală.

Pentru unii, sarcina de a calcula răspunsul unei ecuații sau a unei probleme de gândire este frustrantă, mai ales dacă rezultatul final nu concordă cu cel de la sfârșit. De asemenea, unii oameni întâmpină probleme în a se prinde de logica matematicii sau uită ordinea anumitor pași în rezolvarea unei probleme mai ample, prin urmare, decid să renunțe pur și simplu la încercările lor, căci se consolează cu gândul că oricum ar fi răspuns greșit.

Dacă atunci când vezi numere în fața ochilor tăi, iar ecuațiile te fac să devii anxios ori stresat, poți suferi de anxietate matematică, ceea ce e un fel de fobie indusă de matematică.

Dacă ceea ce ți-am spus mai sus îți pare familiar, atunci probabil că nu-ți va plăcea următoarea parte! Există o ecuație mai simplă prezentantă mai jos, care s-a dovedit a fi una destul de ușoară, dar care a impus piedici enorme pentru oamenii din întreaga lume.

Inițial, a fost inclusă ca parte într-un studiu de matematică japonez, care privea abilitățile generaționale și descoperirile cercetătorilor au fost destul de interesante.

Potrivit lui Presh Talwalkar, care gestionează canalul de YouTube „MindYourDecisions”, studiile arată că 60% dintre adulții japonezi de 20 de ani au răspuns corect la această problemă de matematică. În comparație, anii 1980, acest procent a fost cu mult mai mare – 90% dintre adulții japonezi au răspuns corect. Asta nu pare să dea bine pentru societate!

Așadar, îți propunem să-ți rezervi un moment prin care să rezolvi această ecuație, și să ne spui care a fost rezultatul tău:

9 – 3 ÷ 1/3 + 1 =?

Această ghicitoare matematică este, în sine, destul de simplă, iar singurul lucru pe care îl ai de făcut este să efectuezi ordinea corectă a operațiilor matematice. Din ce în ce mai mulți oameni care au ieșit de pe băncile școlii generale uită sau confundă ordinea corectă a operațiilor matematice, de aceea majoritatea rezolvărilor lor de exerciții conduc spre rezultate greșite.

Citeşte şi SEXY-PROFESOARA de matematică, filmată pe ascuns de elevii săi. Clipul a aprins imaginaţia bărbaţilor VIDEO

Ca atare, tot ce trebuie să faci pentru a rezolva corect această ghicitoare este o mică incursiune în timp, în școala generală, atunci când ai învățat ordinea corectă a operațiilor matematice și să-ți reamintești regulile pe care odinioară a trebuit să le memorezi pe dinafară.

Dacă ai realizat cu succes această incursiune în timp, atunci știi exact de unde trebuie să începi rezolvarea acestei simple ecuații. Pe măsură ce vei înainta cu pașii necesari efectuării operațiilor matematice corecte, îți vei da seama cât de simplu este exercițiul și de asemenea, vei descoperi și care este rezultatul corect al acesteia.

Nu uita să împărtășești cu noi rezultatele! Dacă problema de matematică de mai sus ți-a dat bătăi de cap, derulează pagina puțin mai jos, pentru a descoperi răspunsul corect!

Răspunsul corect este 1! Iată metoda corectă de rezolvare!

9-3 ÷ 1/3+1

9-3/(1/3)+1

9-9+1

0+1=1