Achimaş-Cadariu răspunde solicitării de a-şi da demisia: S-au parcurs toţi paşii, ca în orice ţară din Europa

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat, marți, în plenul Senatului, ca răspuns la solicitarea senatorului PSD Șerban Nicolae de a-și depune demisia pentru modul în care a gestionat situația copiilor cu sindrom hemolitic-uremic, că își asumă problemele de comunicare, însă "pașii parcurși" au fost la fel ca în țările europene.

15 mart. 2016, 11:46
Achimaş-Cadariu răspunde solicitării de a-şi da demisia: S-au parcurs toţi paşii, ca în orice ţară din Europa

„În legătură cu problema ridicată de domnul Șerban Nicolae, ceea ce pot să spun este că, dincolo de probleme de comunicare pe care mi le-am asumat și mi le asum, s-au parcurs toți pașii așa cum s-ar fi întâmplat în orice țară din Europa. Faptul că lucrurile, în acest moment, sunt amestecate între ceea ce s-a întâmplat și ceea ce s-a comunicat în diverse moduri mă depășește și îmi pare rău. Dacă urmărim comunicatele și tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă cred că adevărul iese la iveală”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Agerpres.

Senatorul PSD Șerban Nicolae i-a solicitat, marți, în plen, ministrului Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, să demisioneze pentru că „nu a făcut față unor situații grave”, referindu-se la copiii diagnosticați cu sindrom hemolitic-uremic care au murit.

„Cu tot respectul, știu numele bun pe care îl aveți ca medic, ca manager, iar ceea ce urmează să vă spun nu are nicio legătură cu respectul meu față de dvs, care este integral și nu este în niciun caz o formă de atac. Respectuos vă rog să luați în calcul demisia dvs din funcția de ministru, considerând că aceasta este un gest de responsabilitate și de normalitate. Nu este nimic rușinos în ceea ce vă propun și nu este nimic degradant în a vă asuma responsabilitatea unor situații grave cărora nu le-ați făcut față. Cu tot respectul vă spun acest lucru și cu toată durerea, că suntem în situația în care o criză care a determinat moartea unor copii nu a fost tratată ca o criză, ci ca un eveniment de presă. Și atunci v-aș ruga să alegeți între demnitate și orgoliu și să alegeți demnitatea considerând că aceasta include și responsabilitate”, a afirmat Șerban Nicolae, în plenul Senatului, la „Ora ministrului”, la care a participat și Patriciu Achimaș-Cadariu.

Vezi şi: Ministrul Sănătăţii, dezbatere în faţa unei săli aproape goale în Senat