Achizițiile lui Arafat, anchetate de DNA. Șeful DSU, în război cu Tolontan: „Niște bazaconii!”

Situație incredibilă în România: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), aflat în subordinea lui Raed Arafat, este anchetat de Direcția Națională Anticorupție (DNA). 

14 nov. 2022, 14:07
Achizițiile lui Arafat, anchetate de DNA. Șeful DSU, în război cu Tolontan: „Niște bazaconii!”

Procurorii DNA au ridicat de la IGSU documente legate de achiziția a patru barocamere mobile, achiziționate cu 5 milioane de euro, din fonduri europene, care încă zac nefolosite.

Barocamerele sunt de dimensiunea unor TIR-uri. Au costat 1,2 milioane de euro bucata și au fost etalate la parade încă de la defilarea de 1 Decembrie din 2019, dar n-au tratat pacienți, informează Libertatea.

Șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a confirmat luni, într-o postare pe Facebook, faptul că DNA a cerut și a primit documentele privind achiziția barocamerelor mobile. Totuși, el a precizat că DNA a solicitat documentele prin poștă, nu în urma unor percheziții.

 

Raed Arafat, scandal cu Cătălin Tolontan. Mesajul furios al șefului DSU

 

Oficialul MAI a profitat de prilej și a lansat un atac dur la adresa publicației menționate.

„Un articol tendențios și plin de informații inexacte, sau chiar false! Nimic nou sub soare, când vine vorba despre jurnaliștii din publicația respectivă, în relație cu activitatea DSU-IGSU sau a mea, personal.

DNA nu a ‘descins’ la IGSU pe tema camerelor hiperbare! Acesta doar a solicitat prin poștă documente care s-au pus la dispoziție, așa cum se întâmplă cu multe achiziții care au primit reclamații sau care au aspecte care necesită clarificare!

Costul întreținerii lunare a camerelor hiperbare nu este 20.000 Euro!

Eu nu am avut discuții cu fostul ambasador al SUA, sau cu oricare alt ambasador, pe acest subiect! De altfel, camerele respective sunt de fabricație Germană și nu au nicio relație cu SUA.

Am solicitat colegilor de la DSU și de la IGSU să vină cu un comunicat care să răspundă la toate bazaconiile scrise de ‘jurnaliștii de investigații’ respectivi!

P.S. Când o publicație care se pretinde a fi una serioasă vine cu astfel de articole, credibilitatea ei trebuie pusă sub semnul întrebării, așa cum pune ea credibilitatea unora și altora sub semnul întrebării distribuind informatii exagerate, false sau incomplete!”, a transmis Raed Arafat, pe pagina sa de Facebook.