Acidul hialuronic, produsul – minune care ajută la hidratarea tenului. Ce combinații să nu faceți niciodată în rutina de îngrijire a feței

Foarte multe tinere folosesc acidul hialuronic în rutina lor zilnică de îngrijire. E un ingredient care hidratează foarte bine pielea și îi menține elasticitatea.

24 ian. 2022, 13:23
Acidul hialuronic, produsul – minune care ajută la hidratarea tenului. Ce combinații să nu faceți niciodată în rutina de îngrijire a feței

Acidul hialuronic are mai multe beneficii. În primul rând, hidratează pielea datorită capacității sale mari de a reține apa în organism. De asemenea, crește rezistența și elasticitatea pielii, stimulează producția de colagen, proteina care menține pielea elastică și fermă. Totodată, previne apariția ridurilor, reduce efectele îmbătrânirii.

Pe lângă acidul hialuronic, există și alte produse cosmetice ce intră în rutina zilnică a multor femei. Printre cel mai des întâlnite se numără și retinolul, care reușește să ascundă ridurile de expresie, și vitamina C, folosită mai ales pentru estomparea petelor maronii de pe ten. Și, totuși, e bine de știut că puteți opta pentru aceste produse, însă combinarea lor ar putea să vă afecteze mai degrabă. Pentru a afla exact ce e mai potrivit pentru tenul vostru e necesar să consultați un medic dermatolog.

„Alfa-hidroxi acizi (cum ar fi acidul glicolic), beta-hidroxi-acizii (cum ar fi acidul salicilic), retinolii și vitamina C sunt unele dintre cele mai frecvente ingrediente active recomandate de dermatologi”, spune doctorul dermatolog Y. Claire Chang, de la Union Square Laser Dermatology.

Ce să nu combinați niciodată pe ten

Conform specialiștilor, nu ar trebui să combinați niciodată vitamina C cu retinolul.

Vitamina C funcționează ca antioxidant care ajută la combaterea leziunilor cutanate cauzate de soare și alți poluanți ai mediului, spune doctorul dermatolog Chang.

Retinolul curăță petele maronii și, în timp, poate estompa ridurile ușoare. „, a mai explicat dermatologul.

„Vitamina C și retinolul funcționează diferit, în funcție de pH-ul pileii. Prin urmare, ele nu ar trebui combinate. Vitamina C este idicată pentru un pH de 3,5, în timp ce retinolul funcționează cel mai bine la pH-ul de 5,5-6”, a mai adăugat Chang.

Dacă credeți, totuși, că aveți nevoie de ambele produse, puteți opta pentru folosirea vitaminei C ziua, iar crema cu retinol să o aplicați pe ten seara.

Vitamina C și produsele de protecție solară pot fi combinate, nu există niciun pericol pentru ten.

„Vitamina C și produsele de protecție solară funcționează bine împreună”, a declarat Dr. Melda Isaac la Centrul de Dermatologie pentru Piele MI din Washington. Ea a adăugat: „Vă recomandăm să aplicați un ser de vitamina C dimineața, înainte de protecția solară”. Apoi crema cu protecție solară, înainte să iețiți din acasă. Iar noaptea, crema cu retinol”.