ACL solicită DEMISIA ministrului Educaţiei

Vicepreşedintele ACL, Raluca Turcan, a solicitat, joi, în numele alianţei sale demisia ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, pe care îl acuză de "incompetenţă, dispreţ şi degringoladă".

11 sept. 2014, 11:55
ACL solicită DEMISIA ministrului Educaţiei

Odată cu începerea anului şcolar, două bombe vor pulveriza guvernarea Ponta. 2014 este al doilea an în care copiii de clasa I încep anul şcolar fără manuale, 2014 este anul în care şi copiii de clasa a II-a încep anul fără manuale. Programa şcolară a fost schimbată încă din iunie 2012, dar nici până acum Guvernul Ponta, Ministerul Educaţiei nu au tipărit manualele pentru clasele I şi a II-a„, se arată într-un comunicat de presă al ACL, semnat de Raluca Turcan.

Ea susţine că Guvernul şi Ministerul Educaţiei nu au nicio scuză. „Se invocă apariţia contestaţiilor în procedura de licitaţie. Însă licitaţia a fost demarată abia în aprilie 2014, deci după doi ani de zile. Doi ani de zile de nepăsare, incompetenţa şi dispreţ faţă de soarta copiilor. Adevărul este că au întârziat fără nicio scuză demararea procedurilor de licitaţie după finalizarea schimbării programei şcolare„, se precizează în comunicat.

Potrivit vicepreşedintei ACL, „a doua bombă” este „unda verde” pentru universităţi în organizarea învăţământului postliceal în cadrul facultăţilor, măsură pe care o consideră „un nonsens pentru orice persoană cu logică şi decenţă”.

Ministerul a hotărât ca universităţile să admită liceeni fără bacalaureat în colegii universitare. În cazul în care vor promova examenul de bacalaureat, vor putea intra direct în anul II de facultate. Am următoarele întrebări pentru domnul ministru Pricopie şi pentru şeful copy-paste: Cine evaluează aceste postliceale? ARACIP-ul este scos din procesul de evaluare. Cum se organizează aceste postliceale? Unde sunt atelierele, cum se specializează practic cursanţii? Reţeta PSD este următoarea: nu iei bacalaureatul, nu-i nimic! Te înscrii la o postliceală cu taxă! Plăteşti taxa! Faci doi ani de studii care nu sunt evaluate de nimeni! Intri direct în anul II de facultate dacă reuşeşti în doi ani să iei examenul de bac„, a susţinut Raluca Turcan.