Acneea la adulţi, cauze şi soluţii

Acneea nu este doar o problemă a adolescenţilor, ci este destul de des întâlnită la adulţi, fie bărbaţi, fie femei.

09 oct. 2012, 04:24
Acneea la adulţi, cauze şi soluţii

Ca şi cum odată cu înaintarea în vârstă ridurile nu sunt o problemă suficient de mare, adulţii au din ce în ce mai des probleme şi cu acneea, afecţiune pe care mulţi o percep ca fiind specifică pubertăţii. Numai că la maturitate acneea este cauzată de cu totul altceva decât de hormonii din tinereţe.

Iată cele mai comune cauze ale apariţiei acneei la adulţi şi soluţii pentru a combate această afecţiune neplăcută:

1. Inflamarea

Când pielea este sub stres, fie mental, fie fizic, celulele albe se grăbesc să atace „duşmanii”. Astfel se formează puroiul din coşuri.

Pentru a scăpa din această situaţie neplăcută, cel mai bine este să consumi alimente anti-inflamatorii şi care sunt cunoscute că asigură o piele mai sănătoasă. Dacă totuşi coşurile se încăpăţânează să mai apară, le puteţi trata cu peroxid de benzol.

2. Excesul de sebum

Sebumul este uleiul natural care este secretat de glandele sebacee. Când este în cantităţi normale, sebumul joacă un rol important în protejarea pielii faţă de elemente agresive şi în hidratarea acesteia.

3. Sebum neeliminat

Când sebumul se blochează în pori şi nu poate ajunge la suprafaţă, oxidează şi devine negru. Punctele negre este cel mai bine să fie scoase de un estetician bine pregătit.

4. Bacteriile

Sebum în exces, în asociere cu poluarea şi cu fumul de ţigară formează un teren cum nu se poate mai bun pentru bacterii chiar la suprafaţa pielii.

Alte cauze ale acneei la adulţi ar putea fi foliculii înfundaţi, consumul de alimente ultraprocesate, celulele de piele moartă şi machiajul în exces.