Acoperişul unui centru de recuperare neuropsihică, smuls de vânt. 40 de bolnavi au fost mutaţi

Publicat: Luni, 27 Mai 2013 17:15 // Actualizat: Luni, 27 Mai 2013 17:24 // Sursa: RTV.net

Un număr de 40 de bolnavi psihic instituţionalizaţi într-un centru de recuperare neuropsihică din oraşul prahovean Urlaţi au fost mutaţi într-un alt pavilion, după ce duminică seară vântul puternic a smul acoperişul imobilului în care cei 40 de pacienţi erau internaţi.

Vântul puternic a distrus complet acoperişul unuia dintre cele patru pavilioane ale Centrului de reabilitare şi recuperare pentru persoane cu handicap neuropsihic din oraşul Urlaţi, 40 dintre pacienţii centrului fiind mutaţi, duminică seară, în alte pavilioane.

Acesta a precizat că în timpul furtunii acoperişul a fost luat de vânt cu tot cu structură, pe o suprafaţă de aproximativ 300 de metri pătraţi, potrivit Mediafax.

De asemenea, furtuna a distrus un stâlp de medie tensiune din curtea Centrului de reabilitare neuropsihică şi un alt stâlp de electricitate din afara centrului.

Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova a precizat că imobilul avariat este asigurat, însă "asigurătorul nu a înţeles situaţia de urgenţă şi nu a catadicsit, până luni după-amiază, să-şi trimită un reprezentant pentru a face constatarea".

În şedinţa de luni după amiază, Consiliul Judeţean Prahova a aprobat alocarea sumei de 100.000 de lei pentru refacerea acoperişului distrus, urmând ca banii să fie recuperaţi de la firma de asigurări.

Şeful CJ a explicat că acoperişul va fi cu aproximativ 20% mai scump decât un acoperiş normal, dar va avea un sistem special de prindere, astfel încât să nu se repete incidente precum cel de duminică seară. Mircea Cosma a precizat că acoperişul va fi refăcut în cel mult 20 de zile, contractul de reparaţii urmând să fie încredinţat unei firme care se ocupă de consolidarea altui pavilion al centrului de reabilitare, printr-un proiect cu fonduri europene.

În Centrul de recuperare şi reabilitare pentru persoane cu handicap neuropsihic de la Urlaţi sunt internaţi peste o sută de pacienţi. În urmă cu câteva săptămâni, o pacientă a acestui centru a devenit mamă, femeia rămânând însărcinată în timpul şederii sale în acest centru. Autorităţile nu ştiu cine este tatăl copilului. Mai mulţi asistenţi angajaţi ai centrului au fost sancţionaţi disciplinar, fiind găsiţi vinovaţi pentru situaţia pacientei bolnave psihic care a devenit mamă.

În urmă cu trei ani, acoperişul Centrului de reabilitare şi recuperare pentru persoane cu handicap neuropsihic Urlaţi, care funcţionează într-un imobil cu parter şi etaj situat în vârful unui deal, a fost parţial distrus tot din cauza vântului puternic.

 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 iun 19:08
...într-un alt pavilion, după ce duminică seară vântul puternic a smul acoperişul imobilului în care cei 40 de Citește mai departe… Citeste mai departe ...
27 mai 17:31
...unui deal, a fost parţial distrus tot din cauza vântului puternic.   Source Article from http://www.rtv.net/acoperisul-unui-centru-de-recuperare-neuropsihica-smuls-de-vant-40-de-bolnavi-au-fost-mutati_81533.html ...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H