Acord de liberă circulaţie între Ungaria, Cehia şi Slovacia. Graniţele se redeschid pentru călătoriile de cel mult 48 de ore

Ungaria, Cehia şi Slovacia îşi vor redeschide, începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, frontierele comune pentru cetăţenii acestor state, cu anumite condiţii, a anunţat marţi şeful diplomaţiei ungare, Peter Szijjarto.

26 mai 2020, 15:32
Acord de liberă circulaţie între Ungaria, Cehia şi Slovacia. Graniţele se redeschid pentru călătoriile de cel mult 48 de ore

Ungurii, slovacii şi cehii vor putea trece frontiera pentru deplasări de cel mult 48 de ore, fără a mai fi supuşi carantinei obligatorii în contextul pandemiei. Dacă cineva va depăşi cele 48 de ore de şedere, va putea reveni în ţară doar condiţionat de un test negativ la coronavirus sau de intrarea în carantină timp de 14 zile.

Totodată, cetăţenii ungari vor putea călători în Cehia prin Slovacia, dar nu vor putea reveni pe acelaşi traseu, ci vor trebui să facă un ocol prin Austria, a precizat Szijjarto. Aceeaşi condiţie li se aplică şi cehilor care revin în ţară din Ungaria.

Citeşte şi Ministrul ungar de externe, înainte de întâlnirea cu Bogdan Aurescu: „Ultimele săptămâni nu au fost despre respectul reciproc”

Ungaria şi-a redeschis luni dimineaţă frontiera de sud pentru cetăţenii sârbi.

La Praga, premierul Andrei Babis a informat miercuri pe Twitter că Ungaria s-a alăturat acordului intervenit între Cehia şi Slovacia privind libera circulaţie, pentru deplasări limitate la 48 de ore, potrivit DPA.

Marţi, Babis a informat că Republica Cehă şi Slovacia îşi vor deschide miercuri frontiera comună pentru persoanele care călătoresc în cealaltă ţară timp de maximum 48 de ore. „Acest lucru va fi posibil fără teste sau carantină„, a precizat el într-o postare pe Twitter.