Acord între România şi Germania: Proiecte în vederea reducerii daunelor aduse mediului

Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, și Ministrul Federal pentru Mediu, Dr. Barbara Hendricks, au semnat joi după amiază, la Luxembourg, Acordul între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice din România și Ministerul Federal pentru Mediu, Conservarea Naturii, Construcții şi Siguranţă Nucleară din Republica Federală Germania privind realizarea în comun, în România, a unor proiecte pilot pentru protecţia mediului.

12 iun. 2014, 18:26
Acord între România şi Germania: Proiecte în vederea reducerii daunelor aduse mediului

Acordul va reglementa colaborarea dintre cele două instituții în vederea realizării, în comun, pe teritoriul României, a unor proiecte pilot pentru protecţia mediului în vederea reducerii daunelor aduse mediului.

Conform acordului, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice din România urmează să transmită propuneri de proiecte în domeniul schimbărilor climatice și protecției mediului.

Stabilirea listei de domenii și proiecte ce urmează să fie finanțate în baza Acordului semnat astăzi va fi discutată cu ocazia reuniunii Comisiei mixte constituite în baza Acordului interguvernamental, din acest an.

După verificarea propunerilor de proiecte și a documentelor conexe acestora, Ministerul Federal pentru Mediu, Conservarea Naturii, Construcții şi Siguranţă Nucleară din Republica Federală Germania va propune, în funcție de resursele bugetare existente, oferte concrete de promovare, pentru proiectele selectate în final, de un grup de lucru compus din experți ai ambelor Părți contractante.

Documentul pe care l-am semnat astazi demonstrează, încă o dată, dorința comună de a coopera în vederea îmbunătățirii calității mediului în România și, mai ales, de a acționa împreună, având în vedere experiența de peste 20 de ani în această colaborare, astfel încât să obținem rezultate concrete. În perioada imediat următoare trebuie să finalizăm cât mai rapid procedurile interne necesare pentru implementarea Acordului și să constituim grupul de lucru pentru proiectele pilot comune în domeniul politicilor de mediu, inclusiv proiecte pilot privind combaterea schimbărilor climatice”, a declarat ministrul Attila Korodi.