Acord istoric pentru ultimele lucrări la Sagrada Familia. Autorităţile au ajuns la un acord de urbanism pentru catedrală

Publicat: Joi, 18 Octombrie 2018 11:52 // Actualizat: Joi, 18 Octombrie 2018 11:52 // Sursa: romaniatv.net

Primăria Barcelonei şi patronatul catedralei Sagrada Familia prezintă joi un acord de urbanism pentru a defini ultimele lucrări la templul proiectat de Antoni Gaudí, informează La Vanguardia.

Convenţia va regulariza lucrările după mai bine de un secol de când au început şi ar putea reprezenta ieşirea din impas a planului special al catedralei.

Acordul, care va fi semnat de primarul Barcelonei, Ada Colau, şi de preşedintele Consiliului de Dezvoltare, Esteve Camps, prevede şi ca Sagrada Familia să facă o investiţie de mai multe milioane de euro în ceea ce priveşte împrejurimile ei.

În urmă cu o lună, responsabilii catedralei au anunţat că înainte de finalul anului va putea fi prezentat planul special, fără a da mai multe detalii. Legat de autorizaţia de construcţie, ei au asigurat că Sagrada Família „va plăti conform legii”, fără a oferi o cifră concretă.

Catedrala este acum finalizată în proporţie de 70%. După ce construcţia va fi încheiată va rămâne de stabilit modul de decorare a faţadei Glòria, conţinut dezbătut de o comisie formată din trei teologi şi cinci critici de artă.

Proiectul Sagrada Família a fost solicitat, în urmă cu 136 de ani, de Francesc de Paula del Villar, iar Antoni Gaudí s-a alăturat lui, ca arhitect, anul următor.

Construcţia la Sagrada Familia a început în 1883, iar anul 2026 este stabilit drept momentul finalizării catedralei proiectate de Antoni Gaudí. După moartea lui Gaudí, pe 10 iunie 1926, discipolul său Domènec Sugrañes a preluat coordonarea lucrărilor, urmând planurile arhitectului. Lui i-au urmat Francesc de Paula Quintana i Vidal (care începuse să lucreze cu Gaudí în 1919) şi Isidre Puig-Boada şi Lluís Bonet i Garí, care au condus şantierul până în 1983. Coordonarea a revenit apoi arhitecţilor Francesc de Paula Cardoner i Blanch, Jordi Bonet i Armengol şi Jordi Faulí i Oller, acesta din urmă preluând responsabilităţile în 2012. În 2010, Sagrada Familia a fost sfinţită de Papa Benedict al XVI drept lăcaş de cult.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acord de urbanism lăcaş de cult Sagrada Familia Spania
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
26 May
noapte 13 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H