Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană a fost RATIFICAT de Parlament

Publicat: Miercuri, 02 Iulie 2014 13:41 // Actualizat: Miercuri, 02 Iulie 2014 15:42 // Sursa: romaniatv.net

Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, semnat săptămâna trecută la Bruxelles, a fost ratificat miercuri de Parlamentul de la Chişinău, relatează Moldpres.

Negocierile dintre Uniunea Europeană şi Republica Moldova pe marginea Acordului de Asociere au fost iniţiate în ianuarie 2010, iar cele privind crearea Zonei de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător au fost lansate în ianuarie 2012.

Negocierile asupra Acordului de Asociere RM-UE au fost finalizate în iulie 2013, după 15 runde de consultări, iar cele privind crearea Zonei de Comerţ Liber în iunie 2013, după şapte runde de negocieri. Textul Acordului a fost parafat în cadrul Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, la 29 noiembrie 2013.Documentul a fost adoptat cu votul a 59 de deputaţi din PLDM, PD, PLR, PL şi al deputaţilor neafiliaţi Mihai Godea şi Iurie Bolboceanu. Deputaţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova au părăsit sala de şedinţe, cu excepţia lui Grigore Petrenco. Acesta s-a pronunţat împotrivă, alături de trei deputaţi socialişti. Votul a fost nominal, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Rusia AVERTIZEAZĂ Moldova, Ucraina şi Georgia. Acordul cu UE va avea CONSECINŢE GRAVE

La şedinţă au fost prezenţi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, şi premierul Iurie Leancă, dar şi foştii preşedinţi ai Republicii Moldova Mircea Snegur şi Petru Lucinschi. Documentul urmează să fie ratificat şi de organele legislative ale celor 28 de state membre ale UE.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
acord de asociere acordul de asociere cu UE Republica Moldova Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 iul 14:04
...la Bruxelles, a fost ratificat miercuri de Parlamentul de la Chişinău, relatează Moldpres. Citește mai departe… …read more
...
02 iul 14:02
...trecută la Bruxelles, a fost ratificat miercuri de Parlamentul de la Chişinău, relatează Moldpres. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
02 iul 13:54
... Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, semnat săptămâna trecută la Bruxelles, a...
1
EUR
4.8641
RON
24 Sep
noapte 15 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H