Acordul PSD-PNL privind Codul Fiscal AMÂNĂ MOŢIUNEA de cenzură

Surse liberale spun că noua înţelegere cu PSD i-a făcut să amâne spre sfârşitul anului răsturnarea guvernului, deşi liberalii ameninţau cu moţiunea de cenzură în sesiunea care începe săptămâna viitoare, potrivit România TV.

28 aug. 2015, 10:57
Acordul PSD-PNL privind Codul Fiscal AMÂNĂ MOŢIUNEA de cenzură

Planurile PNL ca toamna aceasta să marcheze răsturnarea Guvernului Ponta se mai amână, în ciuda asigurărilor pe care le dădeau până acum liberalii. Înţelegerea cu PSD, condus de Liviu Dragnea a deshis calea colaborării între Putere şi opoziţie.

Citeşte şi: NEGOCIERILE pe Codul Fiscal. La ce acord au ajuns liderii politici şi ce MODIFICĂRI se vor face

Copreședinții PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga au declarat, joi, că au ajuns la un consens în ceea ce privește Codul Fiscal cu reprezentanții celor de la Putere. 

„Mă bucur că am ajuns astăz la un consens. E un început de drum pe care îl dorim continuat. Nu ştiu ce se va întâmpla în viitor, dar premisele sunt bune pentru comunicare şi dialog pe teme mari.

Suntem cât se poate de realiști, cât se poate de pragmatici. Nu știu ce se va întâmpla în viitor. Premisele sunt bune pe teme mari”, a afirmat joi Alina Gorghiu.

Întrebată despre moţiunea de cenzură, liderul PNL a precizat: „E un prim pas, nu vreau să vă arăt că debordăm de entuziasm, nu vreau nici să privesc cu pesimism, suntem realişti”.

Vasile Blaga a spus că „prudenţa responsabilă a fost laitmotivul acestei discuţii”.

„Prudenţa responsabilă a fost laitmotivul acestei discuţii, ne-a interesat păstrarea echilibrelor macroeconomice din ţară, încadarea în deficitul de 2%„, a precizat joi Vasile Blaga.

Surse PNL citate de România TV spun acum că discuţiile privind depunerea unei moţiuni de cenzură vor fi amînate pănă spre luna noiembrie, pentru a se putea verifica dacă PSD îşi păstrează promisiunile de colaborare periodică. Oficial, liberalii anunţă însă altceva.