Acţionarii Hidroelectrica vor să numească doi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere

Acţionarii Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, vor să numească doi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere, subiectul aflându-se pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor ce va avea loc pe 18 iulie.

25 iun. 2017, 06:53
Acţionarii Hidroelectrica vor să numească doi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere

Mandatul noilor membrii provizorii ai Consiliului de Supraveghere este stabilit până la 19 august, arată convocatorul publicat pe site-ul producătorului de energie.

Acesta nu arată care sunt membri provizorii propuşi.

Altfel, un alt subiect aflat pe ordinea de zi este ”informarea acţionarilor privind cesionarea în favoarea consorţiului BRD-ING Bank a unor contracte de vânzare-cumpărare de energie electrică în sumă de 56 milioane lei pentru completarea garanţiilor până la valoarea de 110% din suma trasă din credit conform contractului de credit 797/7 aprilie 2015”, mai informează documentul.

De asemenea, Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar al Hidroelectrica, a cerut recent convocarea adunării ordinare a acţionarilor Hidroelectrica, pentru a solicita revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere.

Cei patru membri sunt preşedintele consiliului de supraveghere Ioana Andreea Lambru şi trei membri ai consiliului: Laurenţiu Dan Tudor, Horia Marian Gâmbuţeanu şi Andreea Negru Ciobanu.

”Cererea fondului este determinată de faptul că respectivii membri ai Consiliului nu s-au opus la propunerea ca, în mod arbitrar, Petronel Chiriac, membru al Directoratului să fie înlocuit cu Adrian Constantin Volintiru, fără a implementa mai întâi un proces de selecţie transparent”, se arată într-un comunicat al FP, din 19 iunie.

Cei patru membri ai Consiliului au fost numiţi pentru un mandat interimar, de patru luni, pe data de 19 aprilie 2017. Potrivit FP, nu a existat un raport de evaluare asupra activităţii membrului directoratului care ar urma sa fie revocat din funcţie, Petronel Chiriac şi nicio analiză pentru justificarea acestei decizii.

Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane de lei, cu 154,6 milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o creştere cu 26%.

Cifră de afaceri înregistrată în primele cinci luni ale acestui an a fost 1,436 miliarde de lei, faţă de 1,296 miliarde de lei în perioadă similară a anului trecut, crescând cu 11%.

Producţia la cinci luni în acest an a fost de de aproximativ 6,5 TWh, faţă de 7 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului 2016.


loading...
Partenerii noștri