Acţiune de salvare în Hunedoara. Un turist din Ungaria a căzut într-o râpă în zona barajului Gura Apelor

Un turist din Ungaria, care s-a pierdut în cursul nopții de luni spre marți în zona barajului Gura Apelor din Retezat, a fost găsit de echipele Salvamont Hunedoara căzut pe un versant abrupt de la marginea lacului de acumulare, bărbatul fiind în viață.

17 mai 2016, 06:22
Acţiune de salvare în Hunedoara. Un turist din Ungaria a căzut într-o râpă în zona barajului Gura Apelor

La fața locului se află echipele de salvatori care încearcă să-l scoată pe turist din zona abruptă în care a căzut și de unde nu a mai putut să iasă din cauza versantului extrem de accidentat, a declarat, marți, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, potrivit Agerpres.

Din primele informații ale salvamontiștilor, bărbatul face parte dintr-un grup de nouă turiști din Ungaria, care și-au propus luni să înconjoare pe jos lacul de acumulare Gura Apelor. La un moment dat, un copil din grup s-a dus mai aproape de apă, iar tatăl său s-a dus să-l caute.

După o perioadă mai lungă de timp, copilul a revenit la grup, însă tatăl său nu a mai apărut. Din acest motiv, prietenii bărbatului au plecat să-l caute în zonă și au anunțat Salvamontul.

‘Imediat ce s-a luminat de ziuă, turistul a fost găsit într-o zonă abruptă de pe un versant aflat la marginea lacului de acumulare, dar din care nu poate urca fără ajutor. Probabil a alunecat pe versant și nu a mai putut urca spre mal pentru că acolo este un grohotiș, iar terenul este friabil. Orice mișcare te duce la vale. Turistul comunică, probabil este puțin hipotermic’, a declarat șeful Salvamont Hunedoara.

Acțiunea este în desfășurare, salvamontiștii încercând să coboare în ajutorul turistului asigurați în corzi, pentru ca apoi să-l scoată din râpă și să-i acorde primul ajutor.

Citeşte şi Operaţiune dramatică de salvare la înălţime. Doi spălători de geamuri, cât pe ce să cadă de la etajul 17