Acţiune emoţionantă a jandarmilor şi vânătorilor din Harghita. O ursoaică agitată, ajutată să-şi găsească puii pierduţi

Jandarmii şi vânătorii au fost solicitaţi, joi, să intervină, după ce o ursoaică a fost văzută în zona localităţii harghitene Delniţa, agitată din cauza că îşi pierduse puii. Aceştia au fost găsiţi de forţele de intervenţie şi duşi aproape de mama lor, cu care au plecat în pădure.

10 mai 2018, 14:32
Acţiune emoţionantă a jandarmilor şi vânătorilor din Harghita. O ursoaică agitată, ajutată să-şi găsească puii pierduţi

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Harghita, prin numărul de urgenţă 112 s-a anunţat că în zona localităţii Delniţa, în apropierea DN 12A a fost observată o ursoaică, agitată din cauza că îşi pierduse cei doi pui.

„Jandarmii s-au deplasat la faţa locului au trecut la izolarea zonei, au observat ursul care era agitat şi au chemat în sprijin colegii din cadrul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor Sportivi Harghita. Din ce s-a dovedit ulterior, ursoaica era agitată deoarece îşi pierduse cei doi pui. Jandarmii împreună cu colegii de la AJVS Miercurea Ciuc, au găsit cei doi pui de urs şi cu ajutorul unei maşini de teren i-au transportat cât de aproape au putut de ursoaică, această plecând ulterior din zonă înspre pădurea din apropiere”, potrivit Jandarmeriei Harghita.

Jandarmii au rămas în zonă până când ursoaica şi puii au intrat în pădure.