Acţiunile Twitter au pierdut o cincime din valoare

Acțiunile Twitter Inc au scăzut joi la Bursa de la New York cu o cincime, pe fondul creșterii temerilor că mult-anticipatele oferte pentru rețeaua de socializare au atras un interes minim din partea potențialilor cumpărători, transmite Reuters.

07 oct. 2016, 07:12
Acţiunile Twitter au pierdut o cincime din valoare

Confruntat cu stagnarea numărului de utilizatori și pierderi continue, Consiliul de Administrație al Twitter a acceptat luna trecută să ia în considerare vânzarea companiei, o decizie finală urmând să fie luată până la raportarea rezultatelor trimestriale, în 27 octombrie.

Site-ul de tehnologie Recode a anunțat miercuri că firmele interesate de rețeaua de socializare — Google, Apple și Walt Disney Co — nu vor mai depune oferte, singurul licitator rămânând firma de software Salesforce.com.

Joi, la Bursa de la New York, acțiunile Twitter au scăzut cu 19,2%, la 20,10 dolari, evaluând compania la aproximativ 14,2 miliarde de dolari. La închiderea ședinței bursiere titlurile înregistrau un declin de 20,1%, la 19,87 dolari.

Chiar și la 20 de dolari acțiunile Twitter sunt peste nivelul de 14 dolari înregistrat înainte de apariția speculațiilor din această primăvară privind un posibil cumpărător.

În ultimele două săptămâni, s-au intensificat zvonurile pe Wall Street legate de interesul unor companii în vederea depunerii unei oferte pentru achiziționarea companiei.

Potrivit postului CNBC, la finele lunii septembrie, Twitter era în discuții „cu potențiali amatori” de o astfel de operațiune.

Twitter a pierdut circa 187 milioane de dolari în primele șase luni ale anului, iar veniturile sale s-au situat la circa 1,2 miliarde de dolari, conform ultimelor rezultate financiare.

Compania, înființată de Jack Dorsey în 2006, continuă să nu găsească o formulă pentru a crește numărul de utilizatori activi, care este în prezent de 313 milioane.

Citeşte şi Twitter ar putea fi cumpărată de gigantul american Disney