Activista Angi Şerban, săltată de poliţie după o postare pe Facebook. Victor Ciutacu: „În sfârşit, turiştii, reziştii şi şoşocarii acţionează împreună şi se simt bine unii cu alţii”

Protestatara #rezist Angi Şerban a fost săltată de poliţie după o postare în care instiga la violenţă. Pornind de la fotografia în care un luptător SAS stă cu o armă îndreptată către o maşină care încerca să spargă barajul poliţiei, activista se întreabă dacă "nu cumva e legitim să iasă și poporul cu cocktailu'".

14 ian. 2024, 23:11
Activista Angi Şerban, săltată de poliţie după o postare pe Facebook. Victor Ciutacu: „În sfârşit, turiştii, reziştii şi şoşocarii acţionează împreună şi se simt bine unii cu alţii”

Poliţiştii Capitalei s-au sesizat din oficiu cu privire la infracţiunea de „instigarea publică la săvârşirea de infracţiuni” de care se face vinovată Angi Şerban. Activista a fost ridicată de acasă şi dusă la audieri, la Secţia 18, informează News.ro.

Activista Angi Şerban, săltată de poliţie după o postare pe Facebook în care instiga la violenţă

În fapt, la data de 14 ianuarie 2024, în mediul online, prin intermediul unei reţele de socializare, a fost postat un mesaj, care instiga la săvârşirea de infracţiuni. În urma activităţilor specifice efectuate de către poliţişti, a fost identificată persoana care administrează contul de pe respectiva reţea de socializare.

În urma relaţionării cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, a fost emis un mandat de aducere, pe numele femeii, în vârstă de 36 de ani”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Capitalei.

Sursa citată mai spune că, în baza mandatului de aducere, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 18 Poliţie, aceasta a fost condusă la sediul subunităţii de poliţie, în vederea audierii.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 18 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “instigarea publică”, faptă prevăzută de articolul 368 din Codul penal”, adaugă sursa menţionată.

Iată şi postarea cu pricina:

Angi Şerban

Victor Ciutacu: „În sfârşit, turiştii, reziştii şi şoşocarii acţionează împreună şi se simt bine unii cu alţii”

Jurnalistul România TV Victor Ciutacu a comentat în termeni ironici revenirea în spaţiul public al protestatarei Angi Şerban, care intrase într-un con de umbră după protestele #rezist. Figuri precum Diana Şoşoacă şi George Simion s-au asociat protestului transportatorilor şi fermierilor, aşa că apariţia lui Angi Şerban în peisaj vine să completeze acest tablou.

Dar legendara Angi shaormăreasa nu se retrăsese din activitatea competițională? Sau a rămas în rezerva activă, în caz de nevoie? Altfel, în sfârșit, turiștii, reziștii și șoșocarii acționează împreună și se simt bine unii cu alții. Mie cel mai mult îmi plac revendicările grele, întețirea luptei antidrog și desființarea pensiilor speciale, urlate parcă fix să compromită legitimitatea protestului. Până și motorina gratis de la stat pălește în fața lor…

P.S. Boloș e de dat afară dinainte să fie numit. Iar milițianul ăla care s-a urcat cu pușcociul pe mașina oamenilor e de legat pe loc„, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.