Activistul Daniel Bodnar, ameninţat din nou: „Dacă nu ţi-oi rupe eu ţie picioarele. Dacă nu te iau pe bordul maşinii, sunt prost eu”

Daniel Bodnar a postat pe pagina sa de Facebook un video în care era amenințat cu moartea, pentru că a anunțat autoritățile despre tăierile ilegale de pădure.

21 ian. 2022, 09:25
Activistul Daniel Bodnar, ameninţat din nou: „Dacă nu ţi-oi rupe eu ţie picioarele. Dacă nu te iau pe bordul maşinii, sunt prost eu”

Bărbatul recalcitrant care l-a ameninţat pe Bodnar a ajuns în atenția Gărzii de Mediu Suceava, după ce ar fi tăiat ilegal mai mulți copaci de pe raza localității Vicovu de Sus. Acțiunea de defrișare de pe fondul forestier a fost sesizată de activist.

Alături de videoclipul plin de înjurături, activistul de mediu a postat şi mesajul: ”Într-un judeţ căpuşat de politicieni corupţi şi parte din autorităţi ale statului care sunt parte la jaf, nu ne putem aştepta să fim în siguranţă! Suntem pe cont propriu”.

IPJ Suceava a transmis, joi seară, că s-a sesizat şi s-au dispus măsuri.

”Poliţiştii s-au autosesizat şi, la nivelul IPJ Suceava, s-au dispus măsuri operative urgente de documentare a activităţii infracţionale, dar şi de asigurare a cadrului procedural. Prin ofiţer din cadrul IPJ Suceava şi ulterior prin poliţiştii Poliţiei oraşului Vicovu de Sus a fost contactat activistul de mediu care se afla în municipiul Cluj-Napoca, acesta fiind îndrumat şi consiliat pentru a depune o sesizare online pe adresa oficială de email a IPJ Suceava. Aceasta a fost direcţionata imediat către Poliţia Oraşului Vicovu de Sus, fiind demarate de îndată cercetări şi întreprinse demersuri procedurale”, a transmis IPJ Suceava, potrivit News.ro.

Sursa citată a precizat că, în urma audierilor şi materialului probator administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la mai puţin de 5 ore de la postarea în spaţiul on line a imaginilor incriminatorii, autorul a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.

Bărbatul are 28 de ani, este din oraşul Vicovu de Sus, şi a fost transferat la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

Citeşte şi: Criza facturilor uriaşe are un câştigător neaşteptat. Statul român! Nuclearelectrica pregăteşte un profit uriaş