Activitatea Serviciului de Ambulanţă PULS a fost suspendată. Controalele au scos la iveală multe nereguli

Echipa din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne și specialiștii Ministerul Sănătății au finalizat controlul început sâmbătă la servicul de ambulanţă PULS, care a asigurat asistenţa medicală la meciul Dinamo-Viitorul Constanţa. Fotbalistul Patrick Ekeng, de la Dinamo, şi-a pierdut viaţa, după ce în minutul 70 al partidei s-a prăbuşit inconştient pe gazon.

08 mai 2016, 16:30
Activitatea Serviciului de Ambulanţă PULS a fost suspendată. Controalele au scos la iveală multe nereguli

În urma acestui control au fost identificate următoarele:

– modificarea clasificării ambulanțelor, fără obținerea aprobării legale în acest sens. Singurele ambulanțe funcționale erau de tip A (destinate doar transportului pacienților), celelalte trei ambulanțe de tip B și C (destinate urgențelor) figurau ca defecte. Toate categoriile de intervenții, inclusiv cele de urgență, se făceau cu ambulanțe tip A, care erau incomplet echipate.

Citeşte şi Clubul Dinamo precizează că trei ambulanţe au fost prezente la meciul de sâmbătă seară cu FC Viitorul

– au fost identificare medicamente și materiale sanitare cu termene de valabilitate depășite. Echipa de control a găsit în trusele medicilor și asistenților, inclusiv medicamente care erau expirate din luna mai 2015. Printre acestea s-au găsit și fiole de adrenalină, folosită pentru procedurile de resuscitare.

– pe ambulanțele utilizate de firma privată au fost găsite defibrilatoare cu baterii descărcate.

– reprezentanții firmei nu au putut preciza persoana responsabilă cu activitatea medicală prespitalicească de la nivelul societății.

Citeşte şi Raed Arafat, în cazul lui Patrick Ekeng: Până acum, s-au găsit nişte nereguli serioase

Aceste aspecte reprezintă neglijențe și abateri grave care revin în sarcina societății comerciale care asigură servicii private de ambulanță, fapt pentru care au fost dispuse următoarele sancțiuni:

– suspendarea pe o perioadă de cel puțin 30 de zile a autorizației de funcționare a firmei private de ambulanță, până la remedierea tuturor deficiențelor.

– aplicarea de către DSU a unei amenzi în valoare de 20.000 de lei, pentru încălcarea regimului privind reclasificarea ambulanțelor.

– aplicarea de către Direcția de Sănătate Publică a unei amenzi în valoare de 3.800 de lei pentru medicamentele expirate și modul de tratare a deșeurilor medicale.

– extinderea controlului de către Direcția de Sănătate Publică pe alte aspecte specifice sesizate, de competența acesteia.

Măsura suspendării autorizației urmează să fie dispusă, conform legii, de către Direcția de Sănătate Publică.


loading...