Activitatea turistică la Salina Slănic, reluată în condiţii normale

Activitatea turistică la Salina Slănic se desfăşoară în condiţii normale, după ce operatorul care asigură transportul vizitatorilor cu microbuze şi care a cerut rezilierea contractului a decis să presteze în continuare această activitate până la desemnarea unei alte firme.

04 apr. 2018, 08:39
Activitatea turistică la Salina Slănic, reluată în condiţii normale

Directorul Salinei Slănic, Anghel Belea, a declarat că salina a fost redeschisă pentru turişti, iar activitatea se desfăşoară în prezent în condiţii normale.

„Operatorul nu doreşte să mai prelungească contractul, dar în schimb o să ne asigure transportul până când o să facem o altă procedură pentru a desemna o altă firmă care să facă acest serviciu”, a precizat sursa citată, potrivit Agerpres.

Belea a afirmat, luni, că operatorul de transport a solicitat rezilierea contractului în baza căruia presta această activitate, după ce, duminică după-amiază, un microbuz cu turişti israelieni s-a răsturnat pe traseul către mina turistică.

Potrivit acestuia, operatorul a invocat ancheta aflată în curs de desfăşurare după accidentul care a avut loc pe traseul dintre suprafaţă şi subteran.

De asemenea, pe site-ul Salrom, la secţiunea „program de vizitare” pentru Salina Slănic, a fost publicat, la acel moment, anunţul „Accesul turiştilor în mina Unirea a fost sistat până la clarificarea situaţiei cu operatorul de transport. Vom reveni cu informaţii în cel mai scurt timp”.

Firma în cauză a asigurat transportul turiştilor în Salina Slănic cu microbuze încă din vara anului 2014, când liftul care cobora în subteran la 207 metri s-a defectat.

Citeşte şi 22 de turişti israelieni, printre care opt copii, răniţi într-un accident în Salina Slănic. Victimele au dost duse la spital