Liceul privat Ioanid oferă experiențe educaționale ce crează adevărate comunități! Cum învață copiii prin practică și joacă

În București există numeroase școli private ce oferă o experiență de învățare unică, aplicată, ce îi ajută pe elevi să rețină mult mai bine informațiile primite.
Alina Costache
29 mai 2024, 15:17
Liceul privat Ioanid oferă experiențe educaționale ce crează adevărate comunități! Cum învață copiii prin practică și joacă
Activitățile diverse din cadrul liceelor private crează adevărate comunități! Cum învață copiii prin practică și joacă

Numeroasele școli private de înaltă calitate din Capitală reprezintă un real avantaj pentru părinții ce vor să le ofere copiilor lor studii de calitate. Diferit de ce se găsește în școlile de stat, în cadrul unităților private, procesul de învățare este complet diferit.

Citește și: Vouchere de vacanță pentru profesori. Când ajung banii la angajații din Educație

Activitățile diverse din cadrul liceelor private crează adevărate comunități

Pe lângă experiențe educaționale de excepție, elevii au parte, în instituțiile private, de activități extracurriculare cu impact în comunitate, aspect ce le dezvoltă o serie de abilități și competențe deosebite. Copiii de toate vârstele au posibilitatea de a se implica în comunitate așa cum își doresc, principiu care joacă un rol esențial în dezvoltarea socială a copiilor.

„Voluntariatul este o parte componentp a implicării noastre în comunitate. În fiecare lună a anului școlar organizăm o activitate dedicată responsabilității sociale. Din acest motiv, în ultimii ani, am îndeplinit dorințele a peste 2.000 de copii din centrele partenere. Elevii noștri de gimnaziu și de liceu se duc și organizeaza ateliere de lucru sau ajută asociațiile partenere punctual, în funcție și de viitorul profesional pe care îl doresc. Așa că avem copii care lucrează cu copii din mediile defavorizate, avem liceeni care fac practică la Medicina Veterinara în altă asociație parteneră sau copii care organizează diverse proiecte și evenimente ale partenerilor noștri astfel încât să îi ajute pentru un management al afacerilor pe viitor”, a explicat Diana Roșoiu, specialist PR al Liceului Internațional Ioanid, pentru economica.net.

În cadrul unității de învățământ au loc și activități sportive, dar și ecologiste, ce au rolul de a dezvolta natura, dar și spiritul de grijă al copiilor față de mediul înconjurător.

„Promovăm de asemenea și un stil de viața sănătos din care sa nu lipsească sportul, motiv pentru care de 6 ani avem un eveniment anual organizat cu partenerii noștri, Stadionul Iolanda Balaș și Federația Română de Fotbal, un eveniment din care nu lipsesc distracția, energia buna cu peste 400 de participanti. Exista și o mini-pădure a comunității noastre pentru ca am reușit sa plantăm în același loc în ultimii ani peste 2.200 de copaci și ne ducem în fiecare toamnă să vedem cum au crescut și să adăugăm alții noi”, a mai afirmat Diana Roșoiu.

Implicarea copiilor în activităţi de voluntariat dezvoltă o serie de abilităţi şi competenţe sociale ca solidaritatea, toleranţa, încrederea, spiritul civic şi responsabilitatea socială. Nu în ultimul rând, fără ipocrizie, voluntariatul este o activitate pe care universitățile din Vest o apreciază și o caută în cv-urile elevilor care aplică la ele.

Citește și: Când intră elevii în vacanţa de vară în 2024. Data la care se termină cursurile a fost stabilită de Ministerul Educației

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Se construiește, în sfârșit, un lot la autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Are 18 poduri, pasaje și viaducte, e de-o mare importanță, dar a fost blocat ani de zile
Capital.ro
Băsescu, demascat. Pe cine conducea fostul președinte din culise: Să nu ne mai alintăm, el era șeful...
Playtech.ro
Se schimbă SGR. Ce se întâmplă cu ambalajele din mediul rural, Ministrul Mediului a făcut anunţul
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Rețetă de șnițel vienez. Secretul bucătarilor austrieci
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
Cauza morții gravidei în 6 luni care a decedat la festivalul de 1 Mai din Dumbrăveni
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa care se introduce în România. Ordin de marți, 6 Mai. Se vor plăti câte 10 lei de fiecare dată
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Diaspora are alți favoriți la prezidențiale. Ce scor surprinzător face Crin Antonescu în străinătate
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare