Actor celebru din România, victorie împotriva băncilor

Tot mai mulţi români câştigă procesele pentru credite cu clauze abuzive. Cel mai recent caz este al lui Toma Cuzin, cunoscut pentru rolul lui Firicel din serialul "Las Fierbinţi".

13 oct. 2015, 07:33
Actor celebru din România, victorie împotriva băncilor

Actorul Toma Cuzin, care îl interpretează pe Firicel din Las Fierbinţi, a făcut acum câţiva ani, ca alte câteva sute de mii de români, un credit în franci elveţieni. Recent, el a observat însă câteva clauze abuzive, aşa că a dat banca în judecată.

Citeşte şi CALENDAR ORTODOX 2015: Ziua unui mare sfânt. Multi români îi poartă numele

Acum ceva timp, Toma Cuzin a luat un credit ,insa, la un moment dat, a constatat ca unele clauze nu sunt tocmai in regula. In consecinta, nu a stat foarte mult pe ganduri si a actionat! A intentat un proces institutiei financiare si a solicitat anularea respectivelor clauze, dar si restituirea banilor. Mai mult, Firicel vrea ca banca sa-i plateasca si daune morale, considerandu-se nedreptatit.

Toma Cuzin se judeca si cu CREDIDAM, institutie care trebuie sa stranga de la televiziuni si posturile de radio banii care trebuiesc platiti artistilor pentru drepturile de autor. Procesul dintre Fiticel si aceasta organizatie a inceput in urma cu mai multi ani, insa nici pana acum nu s-a pronuntat vreo solutie. Celebrul actor spunea, in urma cu ceva timp, ca are de incasat o suma frumusica de bani, a facut nenumarate cereri la CREDIDAM, insa nu a fost bagat in seama, motiv pentru care isi cauta dreptatea in justitie. Se pare ca suma pe care ar trebui sa o primeasca actorul depaseste 20.000 de euro.

Citeşte şi Un actor îndrăgit din „Las Fierbinţi” se războieşte cu o BANCĂ pentru bani

Magistraţii au decis că banca trebuie să renunţe la o parte din clauzele din contract, dar şi să-i plătească 3.200 de lei actorului, pentru cheltuieli de judecată.