Actorul american Peter Fonda a murit la vârsta de 79 de ani

Peter Fonda a murit la domiciliul său din Los Angeles vineri dimineaţă, potrivit comunicatului, înconjurat de familie.

17 aug. 2019, 03:58
Actorul american Peter Fonda a murit la vârsta de 79 de ani

Actorul Peter Fonda, devenit celebru cu rolul din filmul „Easy Rider”, fiul lui Henry Fonda şi fratele lui Jane Fonda, a murit vineri la vârsta de 79 de ani, în urma unui stop respirator provocat de cancerul la plămâni de care suferea, a anunţat familia sa într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP.

„Cu adânc regret împărtăşim vestea că Peter Fonda a murit”, a anunţat familia.

„În timp ce deplângem moartea acestui om bun şi demn, ne dorim să celebrăm cu toţii spiritul său invincibil şi dragostea lui de viaţă. În onoarea lui Peter, vă rugăm ridicaţi un pahar pentru libertate”, se mai menţionează în comunicat.

În acelaşi timp, familia actorului cere „respectarea vieţii sale private” în acest moment de durere.

Peter Fonda s-a născut la New York, fiind fiul celebrului actor Henry Fonda şi al lui Frances Seymour Brokaw, o femeie din lumea mondenă a metropolei americane.

Filmul care l-a făcut celebru a fost „Easy Rider” (1969), în care a jucat alături de Dennis Hopper, şi la a cărui scenariu a contribuit. Fonda a fost apoi nominalizat la premiul Oscar pentru scenariu original pentru contribuţia sa. „Easy Rider” a devenit unul dintre filmele standard ale contra-culturii americane din anii ’60.

În 1997, Peter Fonda a fost nominalizat pentru cel mai bun rol masculin cu filmul „Ulee’s Gold”. În cele din urmă a obţinut Globul de Aurd pentru acest film.

Mai recent, Peter Fonda a jucat rolul lui Mephistopheles în „Ghost Rider” (2007). Ultimul său film, „The Last Full Measure”, cu Samuel L. Jackson, Morgan Freeman şi Laurence Fishburne, urmează a fi lansat la finalul lui octombrie în SUA.

Fiica lui Peter Fonda, Bridget Fonda, este şi ea actriţă.