Actorul Basil Hoffman a murit la 83 de ani. Starul din serialul Seinfeld a avut o carieră uriaşă

Actorul Basil Hoffman, un nume apreciat la Hollywood, a murit la 83 de ani. În urma lui rămân peste 100 de roluri în filme celebre, dar și o colaborare cu reprezentanții Casei Albe pentru un proiect cultural derulat în Liban.

24 sept. 2021, 20:05
Actorul Basil Hoffman a murit la 83 de ani. Starul din serialul Seinfeld a avut o carieră uriaşă
Actorul Basil Hoffman a murit la 83 de ani

Actorul Basil Hoffman a murit la 83 de ani. Basil Hoffman a rămas în memoria cinefililor mai ales pentru rolul din Hill Street Blues, dar și pentru apariția din Seinfeld. Vestea despre dispariția acestuia a fost confirmată de managerul său.

Citeşte şi: Încă un actor legendar al României a părăsit scena: „Artiștii singuri aleg dacă să se scălâmbăie sau să urmeze adevărul lui Dumnezeu”

Actorul Basil Hoffman a murit la 83 de ani

De-a lungul carierei, regretatul actor a fost apreciat de critici pentru următoarele roluri: Joshua Friendly în Santa Barbara, Simeon Trapp în Courage, New Hampshire, Principal Dingleman în Square Pegs și Ed Greenglass în Hill Street Blues.

Actorul s-a format la Academia Americană de Artă Dramatică din New York după ce a obținut diploma în Economie la Universitatea Tulane. Originar din Houston, el apărut în reclame și în roluri mici înainte de a se muta la Hollywood.

A fost solicitat inclusiv în două filme premiate cu Oscar: Ordinary People și The Artist. Dintre serialele TV emblematice în care a jucat, amintim rolurile din Seinfeld, Columbo, Night Court, LA Law, Murder, She Wrote și The West Wing. A apărut, de asemenea, în Marcus Welby MD, The Waltons și Sandford and Son.

Totodată, acesta a jucat și în Lucky Louise, o comedie de lungmetraj axată pe un grup religios, care se află în postproducție, conform Variety. Hoffman a scris și cărți despre meseria sa și a fost cunoscut ca un profesor popular de actorie.

 

Una dintre cele mai emoționante reacții a fost cea a lui Shaune Bordere: „Am pierdut astăzi un mare prieten. A fost extraordinar de bun și talentat. Ne va lipsi pentru mulți ani de acum încolo.″ Conform Daily Star, alt fan a distribuit un clip din Square Pegs și a scris: „Mare spectacol! RIP″.

Seinfeld este un serial american de comedie, creat de Larry David și Jerry Seinfeld. Episodul pilot al serialului a fost transmis în 5 iulie 1989, serialul propriu-zis debutând în mai 1990.

Deși n-a avut succes imediat, popularitatea sa a crescut cu timpul, încetul cu încetul. Ultimul episod a fost difuzat la 14 mai 1998. Actorii principali ai producției au fost Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Michael Richards și Julia Louis-Dreyfus″, se arată pe ro.wikipedia.org.