Actorul de comedie Dick Gregory a încetat din viaţă la 84 de ani

Actorul de comedie Dick Gregory, care s-a implicat activ în mișcarea pentru drepturile civile ale persoanelor de culoare din Statele Unite în anii '60, a decedat la vârsta de 84 de ani, a anunțat fiul său pe rețelele de socializare sâmbătă, informează Reuters.

20 aug. 2017, 07:26
Actorul de comedie Dick Gregory a încetat din viaţă la 84 de ani

„Familia Gregory anunță, cu enormă tristețe, că tatăl lor, legendarul actor de comedie și activist pentru drepturile civile, Dick Gregory, ne-a părăsit în seara aceasta, în Washington”, a scris Christian, fiul actorului, pe Instagram.

Născut în orașul St. Louis, Missouri, Gregory a obținut primul succes în stand-up comedy când Hugh Hefner, fondatorul Playboy, i-a văzut spectacolul și l-a angajat în clubul său de noapte, la începutul anilor ’60.

Textele comice ale lui Gregory atacau prejudecățile rasiale, iar din acest punct de vedere, a devenit un exemplu și pentru alți artiști de culoare. A lansat mai multe albume umoristice și a participat la emisiuni de televiziune, transmite Agerpres.

În timpul demonstrațiilor pentru drepturi civile la care a luat parte, s-a împrietenit cu Martin Luther King Jr. În timpul unui protest din 1963, Gregory a fost arestat în Birmingham, Alabama.

La începutul anilor ’70, Gregory a părăsit scena comediei stand-up pentru a se implica mai mult în activismul politic, iar în anii ’80 a început să promoveze alimentația sănătoasă.