Actorul din Harry Potter, despre scena de sex cu un bărbat: „Ce este atât de şocant?”

Pentru Daniel Radcliffe există viaţă şi după "Harry Potter". După ce în 2012 a jucat în "The Woman in Black", acum tânărul actor revine în producţia "Kill Your Darlings", în rolul lui Allen Ginsberg, un cunoscut scriitor gay din generaţia "beat". În ciuda complexităţii reolului lui Radcliffe, cea mai mare vâlvă a fost făcută de scena de sex în care apare alături de Dane DeHaan, care îl interpretează pe Lucien Carr.

22 ian. 2013, 18:55
Actorul din Harry Potter, despre scena de sex cu un bărbat: „Ce este atât de şocant?”

Bazat pe o poveste reală, filmul ne duce înapoi în timp, în 1944, când Ginsberg ajunge la New York, pentru a studia la Columbia University, şi se află în perioada de experimentare a drogurilor, alcoolului şi a relaţiilor cu bărbaţi.

Personajul lui Daniel Radcliffe este departe de tânărul timid şi cuminte din „Harry Potter”. Actorul intrpretează rolul unui tânăr care se droghează, se masturbează în faţa camerei şi face sex cu un domn bătrân pe care îl „agaţă” într-un bar.

Noul film al lui Radcliffe a avut deja premiera la festivalul Sundance şi, cu toate că rolul său este unul complex, întreaga atenţie a fost captată de scena de sex cu un alt bărbat. „A fost ceva nou. A durat cam o oră şi jumătate să o filmăm, totul s-a petrecut foarte reped şi nu am avut timp să mă gândesc prea mult„, a spus Radcliffe.

Actorul s-a arătat uimit de vâlva pe care o face o scenă de sex între doi bărbaţi, în condiţiile în care în ziua de azi sexualitatea apare pe toate drumurile şi nu există film în care să nu existe vreo scenă erotică. „Este interesant că scena este catalogată drept şocantă. Pentru mine acest lucru este foarte ciudat pentru că vedem scene de sex tot timpul. Am mai văzut chiar şi scene de sex între homosexuali şi nu văd de ce acestea ar trebui să fie mai şocante decât cele în care apar un bărbat şi o femeie. Ce este atât de şocant într-o scenă de sex?„, a spus Daniel Radcliffe, la postul MTV.

Daniel Radcliffe crede că probabil lumea este şocată pentru că este vorba despre el şi a subliniat că filmul în care îl interpretează pe Allen Ginsberg este unul „despre descoperirea de sine, despre descoperirea sexualităţii”.

Tânărul devenit celebru datorită rolului său din „Harry Potter” a primit sfaturi preţioase pentru scena de sex de la regizorul filmului, Johm Krokidas. „Radcliffe a m-a întrebat, pur şi simplu: «John, tu eşti gay. Cum se face?». Nu glumesc. I-am exemplificat puţin, cu directorul de fotografie Reed Morano. Poate că am şi vrut să-i fac pe toţi să râdă, dar am vrut şi să fiu sigur că lucrurile ies bine. Momente de sexualitate ca acesta au mai fost şi în alte filme, dar lucrurile nu se întâmplă aşa. Măcar pentru istoria cinematografiei, am vrut ca acea scenă să iasă cum trebuie. Daniel a privit, a observat, a făcut propriile conexiuni şi a trecut la treabă”, a povestit regizorul John Krokidas.

Michael Hogan a povestit scenaîn cronica sa din Huffington Post: „Mulţi actori s-au sărutat cu alţi bărbaţi pe platourile de filmare, la fel ca Radcliffe şi excelentul Dane DeHaan, dar este greu să identificat un star de la Hollywood la fel de celebru care simulează o scenă de sex între homosexuali atât de explicit – cu genunchi în aer, cu amantul deasupra sa – şi cu atâta vulnerabilitate„.