Actorul Eusebiu Ştefănescu a murit

Actorul Eusebiu Ştefănescu s-a stins din viaţă la vârsta de 71 de ani.

15 mart. 2015, 08:07

Eusebiu Ştefănescu, unul dintre cei mai buni recitatori de poezie de la noi, suferea de o boală cumplită, cu care se lupta de doi ani. Diagnosticat de medici cu o tumoare la cap, actorul a fost operat până acum de trei ori.

Prima intervenţie chirurgicală a suferit-o în vara anului 2013, însă tumoarea a recidivat. Cea de-a doua operaţie a fost efectuată în luna ianuarie 2014. 

Din păcate, medicii de la Spitalul Militar au fost nevoiţi să-l opereze încă o dată în luna martie 2014, pentru a stopa creşterea celulelor canceroase.

Din păcate, boala necruţătoare l-a răpus pe marele actor.

Colegul său de scenă, Florin Piersic, şi-a exprimat tristeţea la aflarea veştii şi a declarat că nu a întâlnit în viaţa sa un recitator mai bun decât Eusebiu Ştefănescu.

Acum două săptămâni, fiind la Ploiesti, am aflat de suferinta acestui minunat coleg care mi-a fost foarte apropiat partener in filmele facute. El era un coleg exceptional si daca vreti va spun o intamplare care sa mangaie sufletele familiei lui este faptul ca eu am fost si sunt in continuare bun prieten cu baiatul lui, cu Ionut Stefanescu.  Nu stiu cum sa va spun ca de multe ori impreuna cu Ionut, intr-o zi m-am intalnit in fata ministerului Educatiei si am povestit foarte multe despre viata noastra si a lui Eusebiu. Între toti cei pe care ii cunosc de varsta mea si pe cei mai tineri cu cativa ani, atat vreau sa va spun ca era un recitator exceptional. Acum o lună de zile vorbeam cu Patriarhul Daniel spunea ca trebuie sa il pomenesc pe Eusebiu Stefanescu care a venit o data si a recitat foarte furmos. Ii consolez familia si sunt ranit si vreau sa spun ceva…trebuie sa spun un lucru foarte grav. Abia am curaj sa apas pe butonul de la telefon pentru ca imi este frica sa primesc tot timpul o noua veste trista. Cum a fost cu Marcel Dragomir. Dumnezeu sa-l odihneasca, si-l sarut pe suflet pe cel care raspundea si va mai raspunde la numele Eusebiu Stefanescu„, a declarat actorul Florin Piersic la România TV.

Eusebiu Ştefănescu s-a născut la Ploieşti, în 1944. A fost actor al Teatrului din Ploieşti timp de 16 ani, apoi la Teatrul Mic şi la Teatrul Naţional din Capitală. A jucat în filme celebre, precum „Colierul de turcoaze”,”Ringul”, „Figuranţii”, „Liceenii Rock’n’Roll” şi şi-a împrumutat vocea în multe filme de animaţie.