Actorul Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Mii de mesaje de condoleanţe: „Călătorie plăcută, Florin, să-ți fie țărâna uşoară!”

Florin Opriţescu a lăsat în urma sa doi copii, Florin și Luana Marie, dar și pe soția sa, o femeie din Brazilia.

28 nov. 2021, 12:17
Actorul Florin Opriţescu a murit la 42 de ani. Mii de mesaje de condoleanţe: „Călătorie plăcută, Florin, să-ți fie țărâna uşoară!”

Florin Oprițescu s-a stins din viață, vineri, la vârsta de 42 de ani. Era de mai mult timp stabilit în Spania, iar în urmă cu câteva luni anunța că în octombrie 2020 a fost diagnosticat cu leucemie.

De asemenea, povestea bucuros că reușise să învingă boala datorită fiului său. De la acesta, medicii i-au transferat celule stem și măduvă osoasă. Cu toate acestea, iată că moartea lui a survenit luând prin surprindere pe toți cei apropiați, scrie presa spaniolă. Colegii de breaslă sunt uluiți de trecerea în neființă a lui Florin Oprițescu și nu-și explică cum a avut loc tragedia.

A murit un fost parlamentar PSD. Primarul a făcut anunţul tragic: „A ieşit din viaţă pentru a intra în istorie!”
”Călătorie plăcută, Florin, un gigant frumos cu o inimă de aur!!! Să-ți fie țărâna ușoară!”, a scris pe Facebook actorul Fernando Caya, cel care l-a interepretat pe colonelul Tamayo din ”La casa de papel”.

Actorul era cunoscut și un om cu frică de Dumnezeu care obișnuia să meargă, adesea, la biserică, la slujbă.

”Cu profunda durere va anuntam trecerea catre Imparatia Tatalui Ceresc, a Mantuitorului nostru Iisus Hristos si a Duhului Sfant a celui care a fost crestin, prieten, sot bun si tata desavarsit, domnul Florin Opritescu, actorul romanilor din Spania.

Îl cunosteam de 20 de ani. Smerit, cu chipul frumos al unui cavaler medieval care-si indreapta intreaga fiinta spre ” Regatul Cerurilor”, Florin m-a asteptat pentru a-i pregati lunga calatorie cu Sfanta Liturghie si, apoi a primit Trupul si Sangele Domnului cele de viata facatoare.

Tudor Gheorghe, spectacole doar pentru vaccinaţi: Nu mă încurcă că nu vă vaccinați. Muriți în liniște

Comunitatea parohiala a Sfantului Gheorghe din Barcelona a pierdut un crestin si prieten bun si a castigat un rugator. Domnul sa te odihneasca in pace prieten bun si drag”, a mai scris o altă bună prietenă a actorului.

Florin Oprițescu, în perioada vieții sale: ”În domeniul artistic nu sunt judecat pentru că sunt român”
Atunci când trăia, actorul a mărturisit că în lumea artistică se simte în largul său, deoarece nu-l mai judecă nimeni pe seama originii sale, faptul că provine din România

”Domeniul artistic e singurul unde nu sunt judecat pentru că m-am născut în România”, preciza Florin Oprițescu, a dezvăluit o altă persoană apropiată lui, pe rețelele de socializare.

Florin Oprițescu a lăsat în urma sa doi copii, Florin și Luana Marie, dar și pe soția sa, o  femeie din Brazilia. Cu toții locuiau în Barcelona.

Florin Oprițescu a plecat în Spania pe când avea doar 21 de ani. Acolo, a lucrat în primii cinci ani de viață ca bucătar, iar o perioadă în construcții. La restaurantul unde lucra ca bucătar a cunoscut-o pe soția lui, pe nume Rosi.

La un moment dat, Florin a rămas fără slujbă, dar mai îndeplinea, uneori, rolul de  figurant în mai multe filme. Așa și-a dat seama că vrea să fie actor.

S-a înscris apoi la un curs de actorie pe care l-a și absolvit în Barcelona .Ulterior, datorită talentului său a avansat în carieră și a primit roluri în filmele precizate și nu numai.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Florin Opritescu (@florin_opritescu)