Actorul Jussie Smollett a plătit doi fraţi ca să îl bată. Schimbare neaşteptată a cursului anchetei

Cei doi fraţi nigerieni arestaţi în legătură cu agresarea actorului Jussie Smollett au declarat poliţiei că vedeta din ''Empire'' i-a plătit pentru a lua parte la presupusul atac din 29 ianuarie.

19 feb. 2019, 12:46
Actorul Jussie Smollett a plătit doi fraţi ca să îl bată. Schimbare neaşteptată a cursului anchetei

Cei doi fraţi, care în prezent nu mai sunt consideraţi suspecţi în acest caz, însă colaborează cu poliţia, au povestit că au cumpărat funia – descoperită în jurul gâtului actorului – de la un magazin de unelte din apropiere. Potrivit sursei, detectivii au descoperit dovezi care atestă că respectiva vânzare a avut loc, după cum făcuse de altfel aluzie şi avocata celor doi, vineri seara. Departamentul de poliţie din Chicago a dat o declaraţie sâmbătă seară în care precizează că informaţiile oferite de cei doi fraţi „au schimbat cursul anchetei”.

Putem confirma că informaţiile primite de la persoanele chestionate de poliţie mai devreme în cazul ‘Empire’ au schimbat, de fapt, cursul anchetei„, a indicat poliţia.

Tot sâmbătă seara, avocaţii lui Smollett, Todd S. Pugh şi Victor P. Henderson, au dat publicităţii o declaraţie în care se precizează că actorul a fost „înfuriat şi devastat” de relatările potrivit căruia el îl cunoştea pe cei doi asociaţi cu presupusul atac. „Unul dintre aceşti presupuşi suspecţi a fost antrenorul personal al lui Jussie, pe care actorul îl angajase pentru a-l pregăti fizic pentru un videoclip. Ne este imposibil să credem că această persoană ar fi putut juca un rol în atacul împotriva lui Jussie sau ar fi pretins în mod fals complicitatea lui Jussie„, se indică în declaraţie. Avocaţii au afirmat totodată că actorul va continua să coopereze cu autorităţile pe măsură ce ancheta continuă.

Potrivit poliţiei, cei doi bărbaţi – identificaţi ca Ola şi Abel Osundairo – au fost surprinşi pe camerele de supraveghere în momentul în care Smollett a spus că a fost atacat. Smollett şi Ola se cunosc de pe platourile de filmare de la „Empire”, unde acesta din urmă a jucat rolul unui prizonier în sezonul doi.

Ambii fraţi au părăsit Chicago în ziua presupusului atac şi au fost reţinuţi miercuri, când au revenit. Detectivii de la Chicago au percheziţionat apartamentul acestora în căutarea unor indicii şi au descoperit funii, măşti şi înălbitor. Cei doi au fost eliberaţi vineri seara fără a le fi aduse acuzaţii.